"Reservoir capital" gradi 2 hidroelektrane na Limu vredne oko 150 miliona evra

26.10.2009. | Politika

Kanadska kompanija "Reservoir capital" zainteresovana je za izgradnju dve hidroelektrane na reci Lim. Spremna je da investira, prema prvim procenama, oko 150 miliona evra u HE "Brodarevo" 1 i 2.

Koliko značaj pridaju ovom regionu pokazuje i činjenica da je petočlani bord direktora ove kompanije stigao u Srbiju kako bi sa planovima upoznao republičke i organe lokalne samouprave u Prijepolju.

O projektima koje kanadska kompanija, u kojoj ima kapitala i iz SAD, želi da realizuje brinu dve "ćerke" firme u Srbiji. Jedna je REV (Renewablw Energi Venturs d.o.o.), vlasnik dve energetske dozvole koje je izdalo Ministarstvo rudarstva i energetike za izgradnju hidroelektrana "Brodarevo" 1 i 2, a druga je CEE Exploration (Southern European Exploration) koja trenutno ima devet istražnih dozvola u Srbiji za osnovne i plemenite metale.

CEE je uložio više od 5 mil USD u istražni portfolio i nastavlja da traži dugoročne partnere za buduću eksploataciju mineralnih izvora u okviru dozvola. Kompanija je postigla veoma vredne rezultate, najzapaženije u Brestovcu i Parlozima, gde su otkrivene znatne količine zlata i srebra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije