INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trg republike u Novom Sadu dobija novi izgled do kraja septembra

11.08.2015. | R.D. | Danas

Jedna od važnijih investicija javnog preduzeća „Zavod za izgradnju grada“, vredna oko 190 miliona dinara, odvija se planiranom dinamikom i uskoro ulazi u završnu fazu, saopštilo je ovo preduzeće.

Novi Sad (www.pixabay.com)

Radovi na parternom uređenju Trga republike su završeni, preostalo je da se postavi urbani mobilijar i hortikulturno uredi prostor. Postavljanje klupa, korpi za otpatke, zaštitnih stubića, mesta za parkiranje bicikala i sadnja drveća upotpuniće novi, lepši i funkcionalniji izgled Trga na mestu nekadašnjeg rugla u centru grada, kažu u ZIG-u.

- Veliko mi je zadovoljstvo što su radovi na parternom uređenju Trga republike završeni, a što ceo ovaj prostor sada već ima obrise lepo uređenog i funkcionalnog trga. Lično sam se uverio na terenu da je angažovanost nadzora i izvođača radova na izuzetnom nivou i da se prati planirana dinamika kako bi se ovaj veliki posao završio, kao što je i dogovoreno, krajem septembra - naveo je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Novi izgled dobiće i najstarija pijaca u gradu - popločan je pijačni plato, rešeno je odvođenje atmosferskih voda, a zahvaljujući i radovima koje je izvršila JKP Tržnica, Novosađani će uskoro imati funkcionalnu i komunalno uređenu pijacu.

Privodi se kraju i kompletna rekonstrukcija okolnih ulica (Miloša Bajića, deo Daničićeve, deo Žarka Vasiljevića) koja obuhvata već završene radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, izgradnji novog javnog osvetljenja i uređenju saobraćajnih površina (kolovoza, trotoara i parkinga). Trenutno je u toku nasipanje tucanika kao podloge za dalje radove koji se odnose na asfaltiranje i postavljanje klinkera.

Kompletan posao na Trgu koji prema projektu obuhvata radove na parternom uređenju celog prostora Trga, izgradnji privremenog parking prostora, hortikulturnom uređenju, postavljanju javne rasvete, urbanog mobilijara, kao i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i rekonstrukciju okolnih saobraćajnica, planirano je da se završi krajem septembra meseca.

Iz ZIG-a napominju da je Trg republike zahtevao hitnu intervenciju isključivo zbog izuzetno lošeg stanja u kom se nalazio, a da će izgradnja podzemne garaže uslediti tek onda kada se za to steknu svi potrebni uslovi, što se pre svega odnosi na obezbeđivanje značajnih finansijskih sredstva, rečeno je u ZIG-u.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;