"Sirius" kreće u avgustu

07.07.2015. | Beobuild

U krugu železničke stanice „Novi Beograd” kreće izgradnja još jednog poslovnog kompleksa, i to u delu bloka na uglu Ulice Antifašističke borbe i Bulevara Milutina Milankovića. Novi poslovni kompleks sastoji se od dva objekta i realizovaće se kroz dve faze, gde je prva faza u junu dobila građevinsku dozvolu. Početak gradnje se može očekivati već ovog avgusta, a u budućim osmospratnicama (Pr+8) biće prvoklasne kancelarije sa 6 nezavisnih jedinica i prostorom u rasponu od 230m² do 2.192m².

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kompleks je nazvan „Sirius”, a objekti u okviru njega „Sirius A” i „Sirius B” u skladu sa istoimenim binarnim zvezdanim sistemom. Oba objekta imaće ukupno (GFA) 29.420m² na nadzemnim etažama, kao i 339 podzemnih i nadzemnih parking mesta. Kako je realizacija podeljena u dve faze, u prvoj je planirano da se izgradi 18.607m² bruto prostora na nadzemnim etažama i zajednička garaža sa nešto preko 8.000 kvadrata i 180 mesta.

To znači da će u prvoj fazi biti realizovan objekat „Sirius B”, koji se nalazi na istočnom delu bloka uz Bulevar Milutina Milankovića i krilo objekta „Sirius A” na delu parcele uz prugu. U narednoj fazi biće dograđeno još jedno krilo objekta „Sirius A” uz Ulicu Antifašističke borbe sa 10.813m² bruto nadzemnog prostora. Kao i ostali planirani objekti u ovom bloku, objekti su pozicionairani u skladu sa planiranom centralnom promenadom koja će se nadovezivati na promenadu susednog objekta, kako bi na kraju formirale zajednićki pešački koridor celom dužinom bloka.

Investitor objekta je „Immorent Singidunum” deo austrijske „Erste Group Immorent“, a jedan od budućih zakupaca je „Erste Bank Novi Sad“ a.d. Vrednost celokupne investicije procenjuje se na blizu 40 miliona evra, dok je ovlašćeni zastupnik za komercijalizaciju agencija „Jones Lang LaSalle”. Radovi na prvoj fazi kompleksa krenuće u avgustu ove godine, a završetak se očekuje tokom prvog kvartala 2017.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...