INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Gde je "šumadijski izlaz" na Koridor 11?

07.07.2015. | B-92

Većina gradova Šumadije izlazak na auto-put Beograd-Južni Jadran imaće u Takovu, objavila je gornjomilanovačka gradska uprava. Zbog toga su, kako se navodi, preduzete mere da se izgrade pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U Takovu se završava saobraćajna petlja gde će se uključivati vozila iz Gornjeg Milanovca, koji je udaljen deset kilometara, a zatim iz Kragujevca, kao i delova Topole, Aranđelovca, Mladenovca i Rudnika.

Zbog toga je u opštini Gornji Milanovac utvrđena trasa pristupnog puta do Takova i o tome sue danas obavešteni Vlada Srbije, Ministarstvo saobraćaja i Preduzeće „Putevi Srbije“, kako bi radovi počeli na vreme.

Saobraćajni institut CIP predložio je tri varijante puta od Gornjeg Milanovca, a posebna radna grupa odabrala je priključak sa Ibarske magistrale u selu Nevade, čime teretni saobraćaj potpuno zaobilazi grad.

Kako je objasnio Desimir Jovanović, član radne grupe, potrebno je izgraditi 4.640 metara novog puta koji će se u Srčaniku uključiti na postojeću saobraćajnicu za Požegu i Suvobor. Procenjena vrednost radova na ovoj trasi, na kojoj će biti izgrađena i tri mosta ukupne dužine 370 metara, iznosi 7.650.000 evra.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković rekao je agenciji Beta da taj priključak na Koridor 11 prevazilazi lokalni značaj i da je potrebno preduzeti pripremne radove za izgradnju.

- Vrednost ovih radova odgovara našem godišnjem opštinskom budžetu i neophodno je da se na nivou Republike planiraju sredstva za pristupnu saobraćajnicu – rekao je Mirković.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;