INFONET-468X60-BANNER

Impresivan simbol grada

07.07.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Tokom vikenda demontirana je i poslednja preostala skela sa gradilišta starog dela Narodnog pozorišta, a posle osam godina prepoznatljivi front sa impresivnim stubovima zasijao je u centru Subotice.

U petak, 10. jula u planu je da skine zaštitna ograda i obavi primopredaja obnovljenog starog dela zgrade, jednog od simbola Subotice. Radovi na novom delu nastaviće se već krajem avgusta. Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai je rekao da je za rešavanje i kompletiranje projektne dokumentacije vezane za Narodno pozorište trebalo devet meseci.

- Za nastavak radova obezbedili smo 225 miliona dinara. Od toga je 145 miliona dinara sa nivoa pokrajine, 55 miliona sa nivoa republike i 25 miliona dinara iz buyeta grada Subotice. Trebalo bi krajem avgusta da se nastave radovi na objektu, a kompletno će se pokriti novi deo objekta i urediti najmanje dve strane fasade zgrade Narodnog pozorišta, prema Korzou i Zelenoj fontani. Tokom 2014. i 2015. godine za radove na dogradnji, sanaciji i adaptaciji zgrade Narodnog pozorišta uspeli smo da obezbedimo ukupno 310 miliona dinara – istakao je Jene Maglai.

Kako je to ranije najavio tehnički direktor „Direkcije za izgradnju grada“, mr Jasmin Šečić, radovi četvrte faze na adaptaciji, sanaciji i dogradnji objekta Narodnog pozorišta u Subotici biće okončani do kraja ove nedelje. Kako saznajemo na gradilištu, u toku je postavljanje obloga ulaznih stepeništa objekta, kao i završno uređenje pripadajućeg okolnog prostora, što sve treba da bude obavljeno do kraja sedmice. Svečani čin primopredaje radova ove faze, biće definisan po protokolu Grada Subotice. Kompletno su okončani radovi četvrte faze realizacije projekta, koji su započeti krajem prošle godine. Peta faza će podrazumevati pokrivanje i zatvaranje novog dela objekta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;