INFONET-468X60-BANNER

Pokrajina u Suboticu uložila tri milijarde

22.05.2015. | RTV

- Pokrajinska vlada je u 2015. godini za projekte iz Subotice opredelila više od 270 miliona dinara, a do sada je za projekte ovog grada preko „Uprave za kapitalna ulaganja“ investirano tri milijarde dinara – izjavio je pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pajtić je sa saradnicima obišao Gerontološki centar, gde je završen projekat postavljanja termoizolacije i fasade, da bi nakon toga posetio i Opštu bolnicu Subotica, gde je direktoru Goranu Bićaninu uručio ček na 48.475.200 dinara za nabavku kapitalne medicinske opreme.

Nakon toga, Pajtić je obišao i radove na Narodnom pozorištu, gde je gradonačelniku Jeneu Maglaiju dodelio ček na 145.000.000 dinara za izvođenje radova pete faze na izgradnji subotičkog teatra.

Za puteve, vodovod, kanalizaciju, zdravstvo i pozorište 271 miliona

Pokrajinski premijer je ocenio da je pokrajinska vlada naročitu pažnju posvećivala razvoju infrastrukture u Subotici, gde je samo preko „Uprave“, a ranije „Fonda za kapitalna ulaganja“ investirano preko tri milijarde dinara zahvaljujući kojima je izgrađen niz objekata.

Među njima su, kako je naveo Pajtić, Bazen na Prozivci, Medicinska škola, investicije u Industrijskoj zoni, u sistem daljinskog grejanja i slično.

Pajtić je dodao je u ovoj godini, na osnovu do sada raspisanih konkursa, za projekte iz Subotice opredeljen 271 milion dinara za ulaganja u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zdravstvo i nastavak radova na Narodnom pozorištu.

Posebno je naglasio da je pokrajina od 2007. godine do danas jedina finansirala gradnju pozorišta u Subotici, iako protokolom bilo definisano da po 45 odsto sredstava investiraju pokrajina i republika, a 10 odsto lokalna samouprava.

Sredstva koja će pokrajina ove godine uložiti su, kako kaže, dovoljna da se završi spoljni deo zgrade i postavi fasada.

- Da konačno u centru grada Subotice nemamo ruglo koje liči na pokvareni zub u jednom gradu koji je izuzetno lep i koji je ponos, čija secesija je nadaleko poznata. Zbog toga očekujemo da nakon ovih sredstava i republika uđe mnogo snažnije, nego što se najavljuje – dodao je Pajtić.

Maglai: Za izgradnju pozorišta 225 miliona dinara

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao je da mu je drago što je Pokrajinska vlada i ponovo stala sa značajnim sredstvima iza ovog projekta, da mu je posebno drago da je i Republika, posle 2007. godine, prvi put udružila sredstva sa Pokrajinom i Gradom, koji je za radove opredelio 25 miliona dinara.

Maglai je dodao da će ukupna suma za izgradnju pozorišta ove godine iznositi 225 miliona dinara, čime će biti nastavljeni radovi na novom delu zgrade.

- To daje novi zamajac realizaciji ovog projekta. Nadam se da će i lokalna samouprava i pokrajina i republika ostati pri onim obavezama koje su preuzele ugovorom, da ćemo ove godine, a i sledeće godine zajednički finansirati i realizovati ovaj projekat – rekao je Maglai.

Na osnovu toga, on se nada da bi kompletna izgradnja ovog objekta, koja podrazumeva restauraciju starog, zaštićenog dela zgrade i izgradnju potpuno novog dela, biti okončana do kraja 2018. godine.

- Subotica će onda imati zgradu Narodnog pozorišta koja će biti impresivna i reprezentativna, ne samo na nivou države, nego na nivou cele srednje Evrope – ocenio je Maglai.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;