Predstavljen projekat rekonstrukcije vršačke Gradske biblioteke

04.05.2015. | eKapija

Glavni projekat za rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju zgrade i izgradnju novog krila Gradske biblioteke Vršac zvanično je predstavljen u ponedeljak 27. aprila u Svečanoj sali Opštine Vršac, prenosi portal "eVršac".

Ilustracija (www.pixabay.com)

Projekat potpisuje arhitektonski biro "Đorđe Bajilo arhitekti". Prisutnima su se obratili Aleksandra Panić, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu i Darinka Mihajlović, direktorka Gradske biblioteke Vršac.

Arhitekta Jadranka Bugarski Vujović predstavila je projekat kojim je predviđena rekonstrukcija postojećeg objekta i izgradnja novog krila biblioteke po dubini parcele. Pri izradi projekta poštovane su smernice Studije zaštite bloka 60 u Vršcu. Ukupna projektovana korisna površina objekta iznosi oko 2.100m2.

Cilj projekta je bio da se interpolacijom novog i starog objekta formira jedinstveni identitet Gradske biblioteke Vršac koji će doprineti ulozi biblioteke kao kulturnog, društvenog i obrazovnog generatora.

Važno je napomenuti da su značajno uvećani kapaciteti za smeštaj bibliotečke građe, a objekat je projektovan u skladu sa zakonskim propisima i standardima za bibliotečko-informacionu delatnost i u celini je prilagođen osobama sa posebnim potrebama.

Izrada projekta finansirana je od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u sklopu projekta za uređenje Bloka 60 pod nazivom "Stari Vršac", kako prenosi portal "eVršac".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...