PRIJAVA-468X60-BANNER

Radovi na Koridoru 11 ugrozili cevovode

30.04.2015. | Tanjug

Predsednik Saveta Mesne zajednice Preljina i poslanik u Skupštini Srbije dr Aleksandar Radojević, uputio je apel čačanskoj lokalnoj samoupravi u vezi problema sa pristupnim saobraćajnicama za auto-put koji je trenutno u izgradnji, jer, prema njegovim rečima, ugrožavaju lokalne puteve i gasovod.

- U maju prošle godine poplava je odnela trasu puta u dužini od 100 metara u Preljini, jer nisu ostavljeni propusti kojima bi se ona odvodila. Ti propusti su sada zatrpani, kao i magistralni vodovi za vodu i gasovod za Gornji Milanovac – rekao je Radojević „Tanjugu“.

On je napomenuo da se, posle završenih radova na ovom delu auto-puta, došlo u situaciju da se mora raskopavati već gotova saobraćajnica, to jest mora se odraditi onako kako je zacrtano po projektu – da pored pristupnog puta postoji i pristup cevima za vodu i gas.

- Sa profesionalnog stanovišta, ovo što se dešava je nedopustivo jer se sve moglo lako predvideti i uraditi unapred. Praktično, ovo je pravljenje duplih troškova, drugi put se gradi, a već je trebalo da bude završeno – rekao je on. - Srž problema je da su magistralni cevovodi za vodu i gas zatrpani.

Prema njegovim rečima, nisu uzete u obzir vode koje dolaze sa okolnih brda za vreme kišnih sezona, ni reka Dičina, koje imaju tok do Čemernice, ali su ovim nasipom presečene. Zbog toga je celo ovo naselje od 30 kuća i nekoliko stotina hektara njiva plavljeno nekoliko puta prošle godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;