INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Saradnja sa kineskom kompanijom za gradnju luke na Dunavu

20.04.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i osnivač kompanije „China Environmental Energy Holdings Co Ltd.“ Bili Ngok, potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji Srbije i te kompanije, saopšteno je iz tog ministarstva.

Memorandum predviđa zajednički rad na projektu izgradnje i korišćenja luke kod mosta „Mihajlo Pupin“, na levoj obali Dunava koji povezuje Zemun i Borču, polazeći od zajedničke izrade studije izvodljivosti za taj projekat.

U slučaju da Studija izvodljivosti bude pozitivna, dve strane će razmotriti načine dalje saradnje na realizaciji tog projekta: projektovanje, izgradnju, opremanje i korišćenje luke, uključujući i model finansiranja.

Memorandum je u sklopu zajedničkih aktivnosti kompanija iz dve zemlje na realizaciji najavljenog kineskog interesa za saradnju na takozvanom ekonomskom pojasu kopnenog dela „puta svile“.

Dokument nije ekskluzivnog karaktera i za očekivati je da se pokaže interes i drugih kineskih firmi za stvaranje multimodalnih saobraćajnih čvorova, uključujući luke, industrijske zone i slične objekte, na srpskom delu Dunava, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;