INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Gradnja kanalizacije u Budisavi

13.02.2015. | Dnevnik

Javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“ počelo je radove u Budisavi na izgradnji kanalizacione mreže na slivu tri. Po projektnoj dokumentaciji, kompletna kanalizaciona mreža u Budisavi podeljena je na četiri sliva, a sliv tri prostire se u severoistočnom delu naselja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Taj deo mreže dug je 6.100 metara i obuhvata ulice: Petefi Šandora (od Partizanske do Šajkaške), Cara Dušana (od Partizanske do Šajkaške), Šajkašku (od Vojvođanske do Petefi Šandora), Petra Drapšina (od Vojvođanske do Petefi Šandora), Železničku i manji deo Vojvođanske ulice. Radovi obuhvataju i ugradnju hidromašinske i elektroopreme u crpnu stanicu koja je locirana na zelenom pojasu s parne strane Vojvođanske ulice.

Direktor ZIG-a Goran Višnjić ukazao je na značaj te investicije.

- Rešavanje problema odvođenja otpadnih voda, kako u gradskim naseljima, tako i u prigradskim, jedan je od prioritetnih zadataka „Zavoda za izgradnju grada“ – naveo je Višnjić. – Cilj nam je da što više naselja dobije kanalizaciju i u tom pravcu su poslednjih godina usmerena značajna investiciona ulaganja. Grad Novi Sad posebno je angažovan na tome da se poboljša komunalni standard u prigradskim naseljima. Osim što je već izgrađena kanalizaciona mreža u Kovilju, Kaću, Begeču, delu Veternika i Rumenke, trenutno se gradi kanalizacija u Stepanovićevu, a uskoro će početi radovi i u Kisaču.

„Zavod za izgradnju grada“ je prošle godine u Budisavi izgradio više od sedam kilometara kanalizacije, a namera je da čitavo naselje dobije kanalizaciju, za što postoji projektna dokumentacija.Izvođač radova na izgradnji kanalizacije u Budisavi je DOO „Bulevar company“, a rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana, a ugovorena vrednost investicije je 41.721.594 dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;