INFONET-468X60-BANNER

Niški „Naissus“ svrstan među pet najuspešnijih komunalnih preduzeća u Srbiji

21.01.2015. | Večernje Novosti

Javno komunalno preduzeće za vodovod i kanalizaciju "Naissus" svrstano je među pet najuspešnijih u Srbiji, prema oceni Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Minule godine uspelo je da, pored redovnog poslovanja, preuzme i izuzetno velike obaveze u izgradnji značajnih projekata iz oblasti vodosnabdevanja i regulacije otpadnih voda.

Ilustracija (www.pixabay.com)

"Naisus" je u godini za nama završio dve velike faze u izgradnji Popovačkog kolektora, značajnog za formiranje jedne od najvećih industrijskih zona u ovom delu Srbije.

Direktor "Naisusa" Dejan Andrejević kaže da je na uspehe u radu uticalo proširenje delatnosti preduzeća, iako im je ne baš tako davno osporavano to što im je poveren veliki građevinski posao vredan preko dva miliona evra, i koji će biti završen do kraja ove godine.

- Prihvatili smo se obaveza, u vreme kada je građevinska operativa u ovom delu Srbije takoreći prestala da postoji, a poslovi nisu mogli da čekaju jer su od posebnog značaja za ceo Niš i okolinu - kaže Andrejević.

- Programom izgradnje u ovoj godini planiran je završetak Popovačkog kolektora, izgradnja prve faze gradskog kolektora prema Medoševcu do buduće Fabrike za preradu otpadnih voda i potpuna rekonstrukcija dvadesetak seoskih vodovoda.

- Nismo imali baš nikakvih problema sa kvalitetom vode i redovnim snabdevanjem ni u najkritičnijim situacijama prošle godine, kada su bile suše, ili poplave - veli Andrejević.

- Unapređenjem sistema snabdevanja i modernizacijom vodovodne mreže Nišlije mogu da se nadaju samo boljem. Uostalom, sve naše službe i sada deluju veoma efikasno, a sa novom opremom nabavljenom u drugoj polovini 2014. bićemo najosposobljeniji i za reagovanje u svim vanrednim situacijama.

U "Naisusu" predočavaju i da nije tajna da finansijski pomažu sve u Nišu u najdelikatnijim situacijama. Konkretno, pomogli su gradu kada je bio problem plaćanja ulične rasvete i izmirenju velikih obaveza koje je imao Niš u vreme kada je gradska kasa bila prazna.

- To ne radimo ni na svoju, niti na štetu građana, iako u međuvremenu uopšte nismo menjali cene svojih usluga - ističe direktor "Naisusa". - Imamo veoma kvalitetnu saradnju i puno razumevanje sa rukovodstvom grada, posebno sa gradonačelnikom dr Zoranom Perišićem. Pozajmice koje u kritičnim situacijama izdvajamo za druge u Nišu nam se vraćaju i to ne remeti naš rad, a još manje finansijski status i planove za dalju izgradnju i investiranje.

Južni kolektor

Najznačajniji posao koji "Naisus" očekuje u ovoj godini je svakako završetak pre nekoliko decenija započetog Južnog kolektora, čime će se konačno rešiti višegodišnje plavljenje grada u delu oko Kliničkog centra, Hale "Čair" i "Niške pivare".

Izmeštanje

Minule godine okončani su i radovi na izmeštanju magistralnog cevovoda, od izvorišta Gornja Studena na Suvoj planini do Niša u pojasu izgradnje novog auto-puta Niš-Sofija. Istovremeno, započeti su radovi na još dva kolektora u samom gradu, dužine desetak kilometara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;