Završene dve od četiri zgrade u "Park sitiju"

14.09.2009. | Biznis

U Novom Sadu završene su prve dve, od četiri zgrade u stambeno-poslovnom kompleksu "Park siti" (Park City), čija investiciona vrednost iznosi oko 90 miliona evra, saopštila je holandska kompanija "Vondel kapital" (Vondel Capital).

Kako je navedeno u saopštenju, useljenje stanara i kupaca poslovnog prostora u zgrade na uglu ulica Narodnog fronta i Šekspirove očekuje se do kraja septembra, dok bi cela građevina trebalo da bude izgrađena do kraja godine.

"Park siti" je jedna od najvećih građevinskih investicija u Vojvodini sa oko 60.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Pored poslovnog i kancelarijskog prostora, ovaj objekat ima 280 stanova i luksuznih apartmana, kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

Od kompletnog objekta "Park siti", do danas je prodato 65 odsto stanova i 70 odsto kancelarijskog prostora, a izdata je ili prodata i polovina lokala, saopštio je investitor. U ovom kompleksu će svoj market, pored ostalih, otvoriti slovenački trgovinski lanac "Tuš", nemački DM i lanac restorana italijanske kuhinje "Vapiano". Od 50 luksuznih apartmana sa površinama većim od 150 kvadrata, u izgradnji je prodato 30, a cene po kvadratu kreću se od 1.200 do 2.200 evra.

Investitor je zemljište na ovoj parceli zakupio na period od 80 godina po ceni od oko 500 miliona dinara.

Sedište kompanije "Vondel kapital" je u Amsterdamu, a njena snovna delatnost je ulaganje u nekretnine na teritoriji Holandije. "Vondel kapital" je kao suinvestitor do sada u Novom Sadu realizovao projekat izgradnje poslovne zgrade na Trifkovićevom trgu, koji je dobio i nagradu "Ranko Radović".

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...
Zoja 12.04.2021.
Molim vas kako mogu da se prijavim, uvela b...
Nataša 12.04.2021.
Zanima me kako i kome se prijavljujem za iz...
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...