INFONET-468X60-BANNER

Kuršumlija: Izgradnjom mostova rešili probleme

21.11.2014. | RTS

Opština Kuršumlija i Ministarstvo odbrane izgradili su dva mosta, preko Toplice i Prolomske reke. Tako su rešili višedecenijske probleme meštana planinskih sela, koji su do sada, kada nabujaju reke, mesecima bili odsečeni od sveta. Lokalna samouprava izgradila je noseće stubove i puteve, a inženjerijska jedinica Vojske iz Prokuplja montirala je gvozdene mostove.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Opština Kuršumlija, sa sedam miliona dinara,  finansirala je izgradnju nosača i pristupnih puteva, ali ni ovoga puta, prema rečima nadležnih, zbog nedostatka novca, most ne bi mogla kompletno da završi. Problem je rešen zahvaljujući razumevanju Ministarstva odbrane, koje je poklonilo metalnu konstrukciju.

- To je zaista od neprocenjive vrednosti za te meštane, koji su po dvadeset, dvadeset pet kilometara išli okolo kada se reka poveća, a radi se o reci Toplici koja i inače nije tako mala – kaže Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija.

- Most je dužine 21 metar i u saradnji sa opštinom Kuršumlija mi smo to postavili i uspešno realizovali zadatak – kaže major Borko Bućković, Vojska Srbije.

Ministarstvo odbrane je opštini Kuršumlija pomoglo i u izgradnji mosta ka selu Mehane, na Prolomskoj reci, gde takođe, osim drvenog pešačkog prelaza, on nikada nije postojao.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;