INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović sa predstavnicima Ćuprije i Ljubovije

14.11.2014. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima opština Ćuprija i Ljubovija o rešavanje problema u vezi sa infrastrukturom u tim lokalnim samoupravama.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako je saopštio kabinet potpredsednice vlade, izgradnjom pruge kroz teritoriju opštine, selo Mijatovac ostalo je odsečeno od regionalnog puta ka Ćupriji.

- S obzirom na to da oko 2.000 domaćinstava gravitira ka gradu, čelnici opštine su istakli da bi trebalo što pre obezbediti priključenje na državni put – dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva je poručeno da bi izgradnja kružnog toka posle nadvožnjaka rešila trenutnu situaciju, ali da je, pre svega, potrebno da lokalna samouprava uradi novi plan generalne regulacije, eksproprijaciju i obezbedi projektnu i tehničku dokumentaciju.

Predstavnici Ljubovije su kao prioritet za tu opštinu izdvojili izgradnju deonice lokalnog puta i kolektora do rudnika Veliki Majdan, kao i sanaciju puteva ka najvećim zaseocima.

Načelno je dogovoreno i da će Javno preduzeće „Putevi Srbije“ asfaltirati put Rajnovača-Slatnik-Žičara u toj opštini, kada se obezbede sredstva.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;