IZOLACIJA-468X60-BANNER

Šabac: Obilaznicom oko Drenovca brže do auto-puta

22.10.2014. | Blic

Završeno je asfaltiranje obilaznog puta oko Drenovca kod Šapca dužine 1,63 kilometara. Izgradnju deonice od 800 metara finansiralo je Ministarstvo infrastrukture, odnosno JP „Putevi Srbije“, a novac za ostalih 770 metara obezbedio je Grad Šabac. Put je širok 6,5 metara, prekriven je sa dva sloja asfalta, a radove je izveo GP „Dumača“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Direktor „Direkcije za puteve grada Šapca“ Miodrag Filipović je rekao da je obilaznica značajna za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

- S obzirom na činjenicu da je reč o prometnom putu koji spaja severozapadnu radnu zonu sa Sremskom Mitrovicom i auto-putem, a prolazio je kroz Drenovac, selo sa 2.000 stanovnika, sigurnost svih biće na znatno višem nivou – rekao je Filipović.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, obilaznica oko Drenovca je izuzetno važna i za grad i za republiku.

- Reč je o regionalnom putu drugog reda kog smo izgradili zajedno sa republikom, a troškove smo delilli po principu „pola-pola“. Saobraćaj koji dolazi iz Hrvatske, BiH i ovog dela Srbije odvija se ovim pravcem. Saobraćajnica je značajna i sa aspekta bezbednosti – rekao je Zelenović.

Izgradnja obilaznice počela je pre šest godina, a ukupna vrednost investicije je 80 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;