INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kraj radova na nasipu u Zabrežju u narednih nekoliko nedelja

14.10.2014. | Tanjug

U sledećih nekoliko nedelje očekuje se završetak radova na nasipu na Perilu na Zabrežju kod Obrenovca, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Radovi su u toku i u sledećih nekoliko nedelja očekujemo završetak radova i na ovom i na drugom nasipu na reci Savi kako bi u potpunosti iskoristili vremenske prilike i na taj način zaštitili Obrenovac od ponovnih poplava – rekao je Mali, dodajući da od četiri proboja na teritoriji opštine Obrenovac jedan je nasip u potpunosti završen, radovi na dva su u toku, a na jednom radovi nisu počeli.

Mali se tokom obilaska radova na nasipu sa ministrom za ishranu i poljoprivredu Nemačke Kristijanom Šmitom, ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhemom i ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežananom Bogosavljević Bošković zahvalio nemačkoj vladi na pomoći koju je ukazala i tokom poplava i nakon njih.

Šmit je rekao da je došao na Zabrežje zato što se upravo na njemu može videti koliko je još potrebno da bi građani, grad i zemlja bili zaštićeni.

- Utisak je da još treba dosta toga učiniti, ali ćemo zajedno uspeti u tome – rekao je Šmit, dodajući da je impresivno videti koliko je već urađeno te da „skida kapu“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;