INFONET-468X60-BANNER

Kraj radova na nasipu u Zabrežju u narednih nekoliko nedelja

14.10.2014. | Tanjug

U sledećih nekoliko nedelje očekuje se završetak radova na nasipu na Perilu na Zabrežju kod Obrenovca, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Radovi su u toku i u sledećih nekoliko nedelja očekujemo završetak radova i na ovom i na drugom nasipu na reci Savi kako bi u potpunosti iskoristili vremenske prilike i na taj način zaštitili Obrenovac od ponovnih poplava – rekao je Mali, dodajući da od četiri proboja na teritoriji opštine Obrenovac jedan je nasip u potpunosti završen, radovi na dva su u toku, a na jednom radovi nisu počeli.

Mali se tokom obilaska radova na nasipu sa ministrom za ishranu i poljoprivredu Nemačke Kristijanom Šmitom, ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhemom i ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežananom Bogosavljević Bošković zahvalio nemačkoj vladi na pomoći koju je ukazala i tokom poplava i nakon njih.

Šmit je rekao da je došao na Zabrežje zato što se upravo na njemu može videti koliko je još potrebno da bi građani, grad i zemlja bili zaštićeni.

- Utisak je da još treba dosta toga učiniti, ali ćemo zajedno uspeti u tome – rekao je Šmit, dodajući da je impresivno videti koliko je već urađeno te da „skida kapu“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;