INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Putevi u istočnoj Srbiji gotovi za mesec dana (video)

10.10.2014. | Tanjug

Putevi u istočnoj Srbiji oštećeni u septembarskim poplavama biće obnovljeni u narednih mesec dana, izjavila je potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodeći da ukupna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi iznosi 180 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je, posle sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima opština Kladovo i Brus, rekla „Tanjugu“ da će mostovi oštećeni u tim poplavama biti obnovljeni u naredna tri meseca.

- Rade se projekti za mostove, potrebno je dvadesetak dana da se projekti završe, zatim po skraćenom postupku da se izaberu firme koje će to raditi i za najviše tri meseca mostovi će biti završeni – kazala je Mihajlović.

Ona je razgovarala sa predstavnicima Kladova o nedavnim poplavama i o tome kojom brzinom se popravljaju putevi, klizišta i mostovi.

- Putevi su svi već prohodni, što nije bio slučaj do pre 10 dana i putevi će biti završeni u narednih mesec dana – istakla je ona i dodala da će se život na tom području uskoro vratiti u normalu.

Potpredsednica vlade je razgovarali sa predstavnicima Kladova i o tome kako da se urede priobalja da se slične poplave ne bi ponavljale.

- Vrlo brzo ćemo imati sastanak i sa privrednim društvom Đerdap i zajedno videti kako da se pomogne tim opštinama, među kojima je Kladovo centralna opština – navela je ona.

Bujice su polovinom septembra opustošile opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek. Ona je podsetila da svake nedelje razgovara u vladi sa predstavnicima opština i kazala da oni uvek imaju puno pitanja jer ne mogu da dođu do predstavnika nadležnih ministarstava.

- Mi danas ovde, kao i na svakom sastanku imamo predstavnike ministarstava rada, državne upravi i lokalne samouprave, privrede, finansija, poljoprivrede i životne sredine i svi su tu da njima odgovore na određena pitanja – dodala je Mihajlović.

Ona je razgovarala i sa predstavnicima opštine Brus, a glavna tema je bila unapređenje infrastrukture radi razvoja turizma u Kopaoničkom kraju. Pored revitalizacije putne infrastrukture razgovaralo se i o izgradnji žičare Brzeće-Kopaonik-Bela Reka-Suvo Rudište, izgradnji novih kapaciteta za prenos električne energije i vodosnabdevanje, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Brzeću.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;