INFONET-468X60-BANNER

Nova luksuzna kula u Majamiju imaće solarnu fasadu

18.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

"The Residences at 1428 Brickell", novu kulu u Majamiju, prikazali su Antonio Citterio Patricia Viel (ACPV) Architects i Arquitectonica. Biće smeštena na prestižnoj Brickell aveniji i imaće 70 spratova. Projekat je razvio 1428 Brickell, LLC, podružnica kompanije za razvoj nekretnina Ytech. Ovo će biti prva visoka stambena kula u svetu koja koristi solarnu energiju, a u njoj će se naći 189 luksuznih domova.

Kula će imati 70 spratova

Kula će imati 70 spratova (Foto: Ytech)

Za arhitekturu je zadužena Arquitectonica, a o enterijeru brine ACPV Architects. Luksuzna stambena kula imaće staklenu fotonaponsku fasadu. Ona je uklopljena u arhitektonsku estetiku zgrade, izražavajući važnost održivosti i smanjenja emisije ugljenika.

Fotonaponska fasada proizvodiće električnu energiju

Fotonaponska fasada proizvodiće električnu energiju (Foto: Ytech)

Solarne ćelije su integrisane u staklo, pa im je vek trajanja isti kao i prozorima . Na kuli će se naći 500 fotonaponski integrisanih prozora duž fasade okrenute prema zapadu, stvarajući "solarnu kičmu" koja se sastoji od oko 1.800m2 stakla koje će proizvoditi energiju.

Preovladavaće zemljani tonovi

Preovladavaće zemljani tonovi (Foto: Ytech)

Predviđa se da će ovaj sistem moći da proizvede do 170.000 kilovata, odnosno 170 megavata, čiste energije godišnje. Kao rezultat ovoga emisija ugljenika biće smanjena za približno 4.700 tona, a biće upotrebljeno i 3.000 barela nafte manje.

Stručni konsultant za solarnu energiju na ovom projektu je nagrađivana firma Cosentini Associates.

Savršena ravnoteža između forme i funkcije

Savršena ravnoteža između forme i funkcije (Foto: Ytech)

Yamal Yidios, izvršni direktor kompanije Ytech, navodi da je preko decenije planiranja i istraživanja tržišta uloženo u ovaj projekat. Njihova vizija je stvaranje stambenih utočišta u urbanom okruženju, pri čemu je dizajn pre svega vođen iskustvom i potrebama stanovnika.

Više od decenije planiranja i istraživanja tržišta uloženo je u ovaj projekat

Više od decenije planiranja i istraživanja tržišta uloženo je u ovaj projekat (Foto: Ytech)

Yidios smatra da će upotpunjen besprekornom arhitekturom i naprednim inženjeringom, izvanrednom kombinacijom forme i funkcije, "The Residences at 1428 Brickell" postati ikona u pružanju neuporedivog životnog iskustva.

U zgradi će se naći komadi nameštaja čuvenih međunarodnih dizajnera

U zgradi će se naći komadi nameštaja čuvenih međunarodnih dizajnera (Foto: Ytech)

Udruženi sa svetski poznatom firmom za arhitekturu i dizajn enterijera ACPV Architects i međunarodnom arhitektonskom firmom Arquitectonica, Ytech je pažljivo dizajnirao savršenu ravnotežu između forme i funkcije bez kompromisa.

500 fotonaponski integrisanih prozora biće duž fasade okrenute prema zapadu

500 fotonaponski integrisanih prozora biće duž fasade okrenute prema zapadu (Foto: Ytech)

ACPV Architects naklonjen je dizajniranju umetnosti življenja sa jedinstvenom mikro i makro perspektivom, što The Residences at 1428 Brickell čini životnim prostorom u kome se emocije i intelekt kombinuju da bi proizveli najviši kvalitet života.

U kuli će biti 189 luksuznih domova

U kuli će biti 189 luksuznih domova (Foto: Ytech)

Patricia Viel, izvršna direktorka ACPV Architects ističe da je za unutrašnjost kule odabran nameštaj, materijali, teksture i boje koji stvaraju ambijent neformalnog luksuza.

Ona dodaje da će se u zgradi naći komadi nameštaja čuvenih međunarodnih dizajnera, fokusirajući se prvenstveno na zemljane tonove kako bi se "unela" priroda u zgradu, istovremeno slaveći radostan osećaj provođenja vremena na otvorenom u društvu voljene osobe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;