Značaj zaštite na radu za zdravlje i bezbednost radnika

27.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Oblast Zaštite na radu od izuzetne je važnosti za zdravlje i bezbednost radnika i kao takva regulisana je zakonskim aktima koji propisuju obaveze i odgovornosti poslodavca.

Zaštita na radu

Kompanija As Art doo bavi se proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom proizvoda namenjenih ličnoj zaštiti - u upotrebi ustaljeno kao HTZ oprema.

Posebno ističu da su ponosni što su, u ovom izazovnom vremenu, kompletno poslovanje uspešno postavili na online platforme. Njihovi kupci celokupan asortiman mogu pogledati na web shopu, poručiti i sačekati isporuku na zahtevanoj lokaciji.

U objektu na adresi Bulevar JNA 102e smeštene su kancelarije, kao i showroom u kom možete pogledati i konsultovati se se o potrebnoj opremi, a takođe i lično preuzeti svoju porudžbinu. Plaćanje je omogućeno i platnim karticama.

Kompletan asortiman može se razvrstati na 9 velikih grupa proizvoda:

RADNA ODEĆA – Radno odelo je osnovni deo radne zaštitne opreme. Važno je da bude prilagođeno uslovima rada i zahtevima radnog okruženja. Pruža zaštitu, dodatnu udobnost i svojom praktičnošću olakšava radne zadatke.

U ponudi: Radna odela, radne bluze, radne pantalone i kombinezoni; Dukserice, majice,košulje; Jakne i prsluci; Kačketi i kape; Kišna odela i kabanice; Medicinski i HACCP program; Odeća protiv hemikalija; Odeća visoke vidljivosti; Odeća za ekstremnu hladnoću; Odeća za rad sa motornom testerom; Toplootporna i vatrootporna odeća.

Zaštitna odeća

RADNA I ZAŠTITNA OBUĆA – Zaštitne obuća štiti od udaraca, pada teških predmeta, probijanja đona oštrim predmetima, klizanja, hemikalija i u mnogim drugim situacijama i nezgodama u radnom okruženju. Pravilan izbor radne obuće olakšava svakodnevne aktivnosti, pruža zaštitu, i može sprečiti ili ublažiti eventualne povrede.

U ponudi: Radna obuća O1, O2, O3; Zaštitna obuća S1; Zaštitna obuća S1P; Zaštitna obuća S2; Zaštitna obuća S3; Čizme i kaljače; Klompe i borosane; Sanitarna obuća.

ZAŠTITNE RUKAVICE – Zaštitne rukavice ili radne rukavice štite najvažniji i nezamenjivi alat - ruke, zato je od velike važnosti dobro izabrati zaštitne rukavice za rad, koristiti ih i redovno menjati.

U ponudi: Močene rukavice; Kožne zaštitne rukavice; Kombinovane rukavice; Rukavice otporne na prosecanje; Rukavice za zaštitu od hemikalija; Tekstilne rukavice; Termoizolacione rukavice; ATG zaštitne rukavice; Elektrootporne rukavice; Mesarske rukavice.

ZAŠTITA GLAVE I LICA – Zaštita radnika od potencijanih povreda glave, najvažniji je cilj bezbedonosnih radnih procedura. Pravilna i redovna upotreba zaštitne opreme iz zaštita glave i lica može sprečiti veoma ozbiljne povrede.

U ponudi: Štitnici za lice – viziri; Zaštitne naočare; Zaštitni šlemovi.

Zaštita na radu

ZAŠTITA DISAJNIH ORGANA – Zaštita disajnih organa štiti od rizika u radnom okruženju koji dolaze od sitnih čestica prašine, pare i različitih vrsta organskih i neorganskih jedinjenja, a mogu ih ozbiljno i trajno oštetiti.

U ponudi: Kofil maske; Maske; Polumaske; Filteri za maske i polumaske.

ZAŠTITA SLUHA – Izloženost štetnoj buci predstavlja rizik za zdravlje, pa je u radnim okruženjima gde je nemoguće smanjiti nivo buke ispod 85dB, neophodno koristiti zaštitnu opremu da bi se obezbedila zaštita sluha.

U ponudi: Antifoni; Čepići za uši.

Zaštita na radu

ZAŠTITA OD PADA – Svaki rad na visini  zahteva mere opreza kako bi se smanjio rizik od povređivanja i zato je neophodno da se odgovorno koristi zaštita od pada.

U ponudi: Pojasevi za rad na visini; Uređaji za ograničavanje pada i blokatori pada; Konektori i karabineri; Užad i apsorberi.

OPREMA ZA VARIOCE – Zbog specifičnosti i zahteva radnog okruženja u kom se obavlja zavarivanje, oprema za varioce je posebna kategorija u našoj ponudi.

U ponudi: Maske za zavarivanje; Rukavice za zavarivanje; Odeća i obuća za zavarivanje.

JEDNOKRATNI PROGRAM – Jednokratni program čini zaštitna oprema za jednokratno korištenje, pogodna za uslove gde se zahteva visok nivo higijene, ispunjenost HACCP standarda, kao i zaštita, zavisno od izloženosti različitim rizicima.

U ponudi: Jednokratne rukavice i ostali jednokratni program.

U bogatoj ponudi raznih vrsta, kategorija, standarda i dizajna HTZ opreme, sigurno ćete naći ono što vam je potrebno. Za sva dodatna pitanja i sugestije, kompanija As Art doo vam stoji na raspolaganju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...