PRIJAVA-468X60-BANNER

Značaj zaštite na radu za zdravlje i bezbednost radnika

27.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Oblast Zaštite na radu od izuzetne je važnosti za zdravlje i bezbednost radnika i kao takva regulisana je zakonskim aktima koji propisuju obaveze i odgovornosti poslodavca.

Zaštita na radu

Kompanija As Art doo bavi se proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom proizvoda namenjenih ličnoj zaštiti - u upotrebi ustaljeno kao HTZ oprema.

Posebno ističu da su ponosni što su, u ovom izazovnom vremenu, kompletno poslovanje uspešno postavili na online platforme. Njihovi kupci celokupan asortiman mogu pogledati na web shopu, poručiti i sačekati isporuku na zahtevanoj lokaciji.

U objektu na adresi Bulevar JNA 102e smeštene su kancelarije, kao i showroom u kom možete pogledati i konsultovati se se o potrebnoj opremi, a takođe i lično preuzeti svoju porudžbinu. Plaćanje je omogućeno i platnim karticama.

Kompletan asortiman može se razvrstati na 9 velikih grupa proizvoda:

RADNA ODEĆA – Radno odelo je osnovni deo radne zaštitne opreme. Važno je da bude prilagođeno uslovima rada i zahtevima radnog okruženja. Pruža zaštitu, dodatnu udobnost i svojom praktičnošću olakšava radne zadatke.

U ponudi: Radna odela, radne bluze, radne pantalone i kombinezoni; Dukserice, majice,košulje; Jakne i prsluci; Kačketi i kape; Kišna odela i kabanice; Medicinski i HACCP program; Odeća protiv hemikalija; Odeća visoke vidljivosti; Odeća za ekstremnu hladnoću; Odeća za rad sa motornom testerom; Toplootporna i vatrootporna odeća.

Zaštitna odeća

RADNA I ZAŠTITNA OBUĆA – Zaštitne obuća štiti od udaraca, pada teških predmeta, probijanja đona oštrim predmetima, klizanja, hemikalija i u mnogim drugim situacijama i nezgodama u radnom okruženju. Pravilan izbor radne obuće olakšava svakodnevne aktivnosti, pruža zaštitu, i može sprečiti ili ublažiti eventualne povrede.

U ponudi: Radna obuća O1, O2, O3; Zaštitna obuća S1; Zaštitna obuća S1P; Zaštitna obuća S2; Zaštitna obuća S3; Čizme i kaljače; Klompe i borosane; Sanitarna obuća.

ZAŠTITNE RUKAVICE – Zaštitne rukavice ili radne rukavice štite najvažniji i nezamenjivi alat - ruke, zato je od velike važnosti dobro izabrati zaštitne rukavice za rad, koristiti ih i redovno menjati.

U ponudi: Močene rukavice; Kožne zaštitne rukavice; Kombinovane rukavice; Rukavice otporne na prosecanje; Rukavice za zaštitu od hemikalija; Tekstilne rukavice; Termoizolacione rukavice; ATG zaštitne rukavice; Elektrootporne rukavice; Mesarske rukavice.

ZAŠTITA GLAVE I LICA – Zaštita radnika od potencijanih povreda glave, najvažniji je cilj bezbedonosnih radnih procedura. Pravilna i redovna upotreba zaštitne opreme iz zaštita glave i lica može sprečiti veoma ozbiljne povrede.

U ponudi: Štitnici za lice – viziri; Zaštitne naočare; Zaštitni šlemovi.

Zaštita na radu

ZAŠTITA DISAJNIH ORGANA – Zaštita disajnih organa štiti od rizika u radnom okruženju koji dolaze od sitnih čestica prašine, pare i različitih vrsta organskih i neorganskih jedinjenja, a mogu ih ozbiljno i trajno oštetiti.

U ponudi: Kofil maske; Maske; Polumaske; Filteri za maske i polumaske.

ZAŠTITA SLUHA – Izloženost štetnoj buci predstavlja rizik za zdravlje, pa je u radnim okruženjima gde je nemoguće smanjiti nivo buke ispod 85dB, neophodno koristiti zaštitnu opremu da bi se obezbedila zaštita sluha.

U ponudi: Antifoni; Čepići za uši.

Zaštita na radu

ZAŠTITA OD PADA – Svaki rad na visini  zahteva mere opreza kako bi se smanjio rizik od povređivanja i zato je neophodno da se odgovorno koristi zaštita od pada.

U ponudi: Pojasevi za rad na visini; Uređaji za ograničavanje pada i blokatori pada; Konektori i karabineri; Užad i apsorberi.

OPREMA ZA VARIOCE – Zbog specifičnosti i zahteva radnog okruženja u kom se obavlja zavarivanje, oprema za varioce je posebna kategorija u našoj ponudi.

U ponudi: Maske za zavarivanje; Rukavice za zavarivanje; Odeća i obuća za zavarivanje.

JEDNOKRATNI PROGRAM – Jednokratni program čini zaštitna oprema za jednokratno korištenje, pogodna za uslove gde se zahteva visok nivo higijene, ispunjenost HACCP standarda, kao i zaštita, zavisno od izloženosti različitim rizicima.

U ponudi: Jednokratne rukavice i ostali jednokratni program.

U bogatoj ponudi raznih vrsta, kategorija, standarda i dizajna HTZ opreme, sigurno ćete naći ono što vam je potrebno. Za sva dodatna pitanja i sugestije, kompanija As Art doo vam stoji na raspolaganju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;