IZOLACIJA-468X60-BANNER

Neboder u Holivudu obmotan žičarom

27.09.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Neboder u Holivudu

Neboder obmotan žičarom (Foto: MAD Architects)

U Sanset Bulevaru u Los Anđelesu planira se izgradnja zgrade od 22 sprata koja ce biti oblika spljoštene sfere i koja će transformisati liniju horizonta Holivuda. Naziv zgrade je Star i biće namenjena za kancelarije za globalnu industriju zabave. Kineski studio MAD Architects je dizajnirao ovu zgradu koja će biti obmorana žičarom.

Prema rečima Ma Yansonga, osnivača MAD Architectsa, Holivud je bio značajan centar kulture i kreativnosti dugo vremena, a Star će biti novi zaštitni znak Holivuda koji će nastaviti da neguje inspiraciju i kreativnost ljudi.

U okviru bloka će se nalaziti otvoreni prostori, takozvane nebeske bašte na desetom i sedamnaestom spratu koje je dizajnirao Salt Landscape Architects. Krive forme Star zgrade bile su inspirisane okolnim strukturama kao što su Griffith Opservatory na Mount Holivudu, Capitol Rekords, Holliwood Bowl i Cinerama Dome.

Neboder obmotan žičarom

Neboder obmotan žičarom (Foto: MAD Architects)

Najzanimljiviji deo zgrade svakako je žičani sistem koji će ići po zakrivljenim šinama okolo zgrade. Ovaj sistem će voditi do vrha zgrade gde će se nalaziti vidikovac, zatvoreni restoran, kao i prostor za svečane događaje.

Osim spoljnih i unutrašnjih prostora zgrada će biti prva WELL sertifikovana zgrada u Los Anđelesu, napravljena za vreme posle Covida.

Plan zgrade je trenutno predat gradskim ubarnistima, a arhitekte se nadaju da zgrada bude gotova do 2026. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;