INFONET-468X60-BANNER

Neboder u Holivudu obmotan žičarom

27.09.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Neboder u Holivudu

Neboder obmotan žičarom (Foto: MAD Architects)

U Sanset Bulevaru u Los Anđelesu planira se izgradnja zgrade od 22 sprata koja ce biti oblika spljoštene sfere i koja će transformisati liniju horizonta Holivuda. Naziv zgrade je Star i biće namenjena za kancelarije za globalnu industriju zabave. Kineski studio MAD Architects je dizajnirao ovu zgradu koja će biti obmorana žičarom.

Prema rečima Ma Yansonga, osnivača MAD Architectsa, Holivud je bio značajan centar kulture i kreativnosti dugo vremena, a Star će biti novi zaštitni znak Holivuda koji će nastaviti da neguje inspiraciju i kreativnost ljudi.

U okviru bloka će se nalaziti otvoreni prostori, takozvane nebeske bašte na desetom i sedamnaestom spratu koje je dizajnirao Salt Landscape Architects. Krive forme Star zgrade bile su inspirisane okolnim strukturama kao što su Griffith Opservatory na Mount Holivudu, Capitol Rekords, Holliwood Bowl i Cinerama Dome.

Neboder obmotan žičarom

Neboder obmotan žičarom (Foto: MAD Architects)

Najzanimljiviji deo zgrade svakako je žičani sistem koji će ići po zakrivljenim šinama okolo zgrade. Ovaj sistem će voditi do vrha zgrade gde će se nalaziti vidikovac, zatvoreni restoran, kao i prostor za svečane događaje.

Osim spoljnih i unutrašnjih prostora zgrada će biti prva WELL sertifikovana zgrada u Los Anđelesu, napravljena za vreme posle Covida.

Plan zgrade je trenutno predat gradskim ubarnistima, a arhitekte se nadaju da zgrada bude gotova do 2026. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;