INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Rezervoari i ostali elementi od plastičnih masa

20.03.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Preduzeće TERMOPLASTING d.o.o. bavi se inženjeringom i proizvodnjom rezervoara i ostalih elemenata od plastičnih masa spiralnim namotavanjem polietilena visoke gustine i polipropilena. Materijali koje koristi su guste, visokomolekularne plastične mase: polietilen visoke gustine i polipropilen.

Rezervoari i ostali elementi od plastičnih masa

Rezervoari

TERMOPLASTING proizvodi rezervoare u standardnim dimenzijama i oblicima, kapaciteta od 250l do 50.000l ali i po zahtevu kupca. Plastični rezervoari se mogu izrađivati u različitim oblicima i orijentacijama, što zavisi od namene. Za brzo pražnjenje rezervoara se koristi konusno dno na vertikalnom rezervoaru dok se za samo skladištenje supstance može koristiti najjednostavniji cilindrični rezervoar sa ravnim dnom. Za specijalne namene skladištenja i transporta opasnih hemijskih supstanci se izrađuju posebni rezervoari sa duplim zidom i sistemom za signalizaciju curenja supstance.

Rezervoar Termoplasting

U primeni rezervoari ne kontaminiraju svoj sadržaj niti on može izazvati hemijsku reakciju sa materijalom od koga su rezervoari napravljeni.

  • Vertikalni otvoreni plastični rezervoari sa i bez poklopca su idealni za različite primene u poljoprivredne svrhe, za skladištenje vode, komine, stočne hrane.
  • Horizontalni plastični rezervoari su našli primenu u domaćinstvima kao rezervoari za naftu i lož-ulje do sistema za vodu i sakupljanje kišnice u vikend naseljima. Mogu biti nadzemni i podzemni.

Konstrukcija rezervoara zavisi od dubine ukopavanja, postojanja saobraćajnog opterećenja, podzemnih voda i sl.

Septičke jame

Plastične septičke jame su savremeno rešenje za odlaganje otpadnih voda u domaćinstvima, školama, bolnicama, vikend naseljima. Koriste se za sakupljanje i delimično čišćenje otpadnih voda.

Septičke jame mogu biti:

  • neprotočne,
  • protočne/prelivne: odvod iz protočnih/prelivnih septičkih jama u površinske vode nije dozvoljen, ali se mogu odvesti i u zemlju putem drenažnih kanala, ukoliko pri tome nisu ugroženi izvori vode. Mogu biti naknadno spojene sa istim ili sličnim tankovima i sa kanalizacionim vodom.

Septička jama Termoplasting

Prednosti ovakvog rešenja septičkih jama su:

  • Apsolutna nepropusnost;
  • Otpornost na uticaj podzemnih voda;
  • Jednostavno postavljanje;
  • Abrazivno i korozivno otporni.

Polietilenske septičke jame koje proizvodi TERMOPLASTING su apsolutno otporne i na sve vrste hemijskih supstanci koje se koriste u domaćinstvima, tako da se garantuje dug vek upotrebe. Septičke jame se mogu izraditi sa jednom ili sa dve (i više) komora/taložnika (2/3-1/3). Broj taložnih komora zavisi od potreba za taloženjem čvrste supstance tj. protoka otpadne vode. Kao dodatna oprema, na izlasku iz septika, se može postaviti šaht sa dozatorom dezinfekcionog sredstva.

Plastični pontoni i plutajući molovi

TERMOPLASTING je od 2008. godine priznati proizvođač plastičnih pontona, tada od strane Jugoregistra - Srpski Registar Brodova ( Serbian Register Of Shipping ) i sa resertifikacijom 2010. od Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu. Trenutni sertifikat važi do 2020. godine. Iskustvo u ovoj oblasti obuhvata izradu plutajućih struktura u odvodnjavanju u rudnicima, izradu marina i pristana, privatnih splavova za odmor i rekreaciju, kao i kompletno opremanje Olimpijskog centra u Azerbejdžanu za sportove na vodi.

Pontonski segmenti za marine su jednostavni za konfigurisanje pristana i marina. Jednostavno se vrši izmena njihovog rasporeda zavisno od okolnosti u marini. Svi plutajući elementi su spojeni galvanizovanim elementima. Plastični pontoni poseduju pregradne komore.

Po zahtevu naručioca unutrašnjost plovaka se može napuniti polistirenskom penom koja će zadržati eventualni prodor vode usled oštećenja plovka ili pontona. Pontonski segmenti su izrađeni od čvrstih polietilenskih cevi- plastični pontoni, dodatno ukrućene konstrukcije sa unutrašnjim pregradama i gazišnim ramom.

Pontoni i plutajući molovi Termoplasting

Primena: pontonske platforme pumpi, pontoni za splavove, plovci za katamarane, trimarane, plutajući pristajni dokovi, plutajuće konstrukcije po zahtevu, veslački splavovi, kavezni ribnjaci, radne ronilačke i sidrene platforme i sl.

Plastični pontoni se izrađuju od polietilena visoke gustine, koji je lakši od vode. Njihov radni vek u protočnoj vodi na temperaturi od 25ºC je oko 50 godina. Poletilen se koristi u različitim industrijskim aplikacijama koje su izložene korozivnim gasovima, gorivima, vodi i otpadnim vodama. Materijal od kojeg se izrađuju plovci i pontoni je 100% otporan na uticaj slane i slatke vode.

Moguća je isporuka kompletnog objekta (metalna konstrukcija, drvena gazišta, ograde...) ili samo pontona.

Pontoni i plutajući molovi Termoplasting

Gravitacioni separatori

Gravitacioni separatori ulja su izrađeni od plastičnih masa i u skladu sa SRPS EN858-1 i SRPS EN858-2. Proizvode prati kompletna tehnička dokumentacija sa važećim atestima i stručnim mišljenjima.

Proizvode se u zapreminama od 500l do 40.000l. Primenu su našli na benzinskim pumpama, poljoprivrednim farmama, parkinzima, perionicama automobila i svuda gde je moguće oticanje zaprljane i masne vode u prirodu i kišnu kanalizaciju.

Gravitacioni separatori Termoplasting

Rade na principu razlike specifičnih težina tečnosti. Gravitacioni separatori se mogu postaviti u zemlju ili iznad zemlje.

Za više informacija kontaktirajte Termoplasting d.o.o.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;