Meriot hotel u Ankari kao vesnik zelenog razmišljanja u turskoj prestonici

21.07.2009. | WAN

Započeta je izgradnja novog luksuznog hotela u Sogutozuu, u Ankari. Zgradu koja treba da bude vesnik zelene gradnje u turskoj prestonici izvodiće firma Őzkar Construction po projektu međunarodnog biroa RMJM, imaće 24 sprata i predstavljaće novi reper gradskog pejzaža Ankare.

Na površini od 14.000m2, biće izgrađen hotel J.W. Marriott sa 400 soba. Prva četiri sprata zauzeće plesne dvorane, kongresne sale, restorani i prodavnice na galeriji, dok će sobe za goste hotela biti raspoređene od petog sprata pa naviše. Garaža je u podzemnom nivou, a u okviru projekta biće i bistro, tri specijalizovana restorana, svečana dvorana i otvoren prostor za venčanja.

Palata od kamena i stakla predstavljaće novi simbol grada i tačku okupljanja - kaže Peter Schubert,  direktor biroa RMJM za Severnu Ameriku.

Na istočnoj i zapadnoj fasadi kamena fasada služiće kao zaštita od sunca, a zastakljivanje će biti izvedeno staklima koja obezbeđuju energetsku efikasnost objekta - štiteći unutrašnji prostor od prejakog sunca i zagrevanja, i gubitaka temperature u enterijeru.

Klima okoline biće poboljšana i bogatim zasadom bambusa i drugih biljaka, a završetak radova očekuje se oktobra 2010. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...