IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Prefabrikovani zidni paneli bi mogli da preokrenu izgradnju, smanjujući vreme gradnje na pola

28.05.2015. | Inhabitat

Postaknuti uverenjem da su tradicionalni sistemi gradnje nepotrebno trošenje vremena, energije i resursa, kompanija Låda Cube je razvila modularni zid koji skraćuje vreme izgradnje na pola. Demontažni izolovani paneli (DIPS - Demountable Insulated Panels) sa sistemom pera i žljeba se sklapaju za par minuta tako da stvaraju čvrste zidove koji se lako mogu rekonfigurisati tako da odgovaraju promenama bilo kog prostora.

Demontažni izolovani paneli su prefabrikovani elementi napravljeni od krutih spoljnih delova sa penom usendvičenom između njih. Ovi prefabrikovani komadi se mogu postaviti zajedno tako da formiraju zidove, krovove, pa čak i podove, što zahteva znatno manje vremena nego tradicionalne metode gradnje.

Zidovi imaju sistem pera i žljeba koji im omogućava lako spajanje, a neki komadi takođe dolaze opremljeni sa svim potrebnim elektro i KGH instalacijama, tako da oni ne moraju da se seku ili buše radi provlačenja kablova.

Kao primer koliko brzo ovi komadi mogu da se montiraju, salonski model kompanije - koji ima 6 metara kvadratnih površine i meri oko 2,8 x 2,4 x 2,4 metara - je sklopljen od strane dvoje ljudi za manje od 40 minuta, a zatim demontiran u istom vremenskom periodu.

Ovi jedinstveni izolovani ziodovi imaju dodatnu korist: sposobnost da budu rekonfigurisani. Ako ste se ikada igrali sa Lego kockicama (ili sličnim igračkama koje se spajaju), sigurno ste primetili da oni mogu biti rastavljeni kako bi se ponovo sastavili novi oblici. Zidovi kompanije Låda Cube mogu da urade to isto, tako da enterijeri mogu biti prilagođeni i izmenjeni da odgovaraju promenljivim zahtevima.

Pošto su zidovi dobro izolovani, poslovni prostor lako može biti pretvoren u sobu za bebu ili dečiju sobu kako porodica raste, a zidovi obloženi sa fleksibilnim barijerama protiv buke su idealni za životni prostor bučnije porodice.

Mnoštvo različitih površinskih obrada za DIPS panele su dostupne, tako da one mogu biti promenjene i ažurirane kada god da je to potrebno. Od aluminijumskih šindri i bukovog drveta do poliranog akrilika i veštačkog stakla, 100% izmenjive obrade omogućavaju ažuriranje svakog prostora tako da odgovara menjajućem načinu života i estetskim preferencijama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TERASTEEL-300X250-BANNER
ALTERNATIVA1997-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;