Kengo Kuma transformisao skladište u Tokiju u modernu radnju i kafe

05.05.2015. | Dezeen

Skladašte u Tokiju je transformisano u ogromnu prodavnicu i kafe prema projektu čuvenog japanskog arhitekte Kengo Kume. Industrijsko skladište, sada zvano La Kagu, je uklopljeno sa masivnim drvenim i čeličnim stepenicama koje je ispresecano sa rastućim drvećem, a koje povezuje posetioce sa različitim nivoima zgrade. Nova prodavnica stvara modernu viziju za napuštena skladišta, pružajući gostima otvoreni prostor za šoping sa obiljem prirodne svetlosti.

Bivše skladište za knjige iz 1960-tih godina je sada transformisano u maloprodajni prostor od 960 metara kvadratnih, sa modnim butikom, odeljenjem za pokućstvo, knjižarom i kafeom. Sa toliko masivnim prostorom, Kengo Kuma je želeo da stvori modernu maloprodajnu atmosferu, uz očuvanje nekih od originalnih arhitektonskih elemenata.

Arhitekte iz biroa Kengo Kuma and Associates su se odlučile da otvore postojeće zidove, stvarajući prevelike zastakljene prozore u celoj zgradi kao način modernizacije strukture, bez menjanja njegove fasade.

Prizemlje je masivna staklena kutija, sa staklenim zidovima pune spratne visine koji se pružaju po celom obodu. Unutar je odeljenje sa ženskom odećom, kao i kafić koji nadgleda drveno stepenište i zasađeno drveće. Drugi sprat smešta odeljenje sa muškom odećom i kućnu robu, kao i prostor fleksibilne namene koji se može koristiti za dođaje i prezentacije.

Spoljašnje stepenište se mogu koristiti za događaje na otvorenom, služeći i kao amfiteatar ili koncertni centar. Stepenice se takođe koriste i za smeštaj malene pokretne pijace, koja nudi kupcima sveže proizvode pored visoke mode.

Drvene stepenište pružaju kontrast i dopunjuju prvobitni čelični kostur skladišta, spajajući staro i novo na jedan harmoničan i skroman način.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...