INFONET-468X60-BANNER

Prefabrikovana C/Z kuća obložena u crnom drvetu

22.04.2015. | Arch Daily

Pocrnelo drvo oblaže C/Z kuću, minimalističku strukturu sa prekrasnim pogledima na portugalsko ostrvo Piko. Kuća je projektovana od strane arhitektonskog biroa SAMI Arquitectos, a smeštena je na najvišoj tački „São Roque do Pico“. Prefabrikovana zgrada je zaradila A+ energetski rejting zahvaljujući svojim energetski efikasnim sistemima.

Izgrađena u brdovitom terenu, kuća C/Z je podeljena na četiri pravougaona volumena koji se spajaju u centru sa zastakljenim dnevnim boravkom. Njen nepravilni oblik je napravljen kako bi se otvorili pogledi na okolinu u različitim pravcima, od obale na severu do otvorenih pašnjaka na jugu. Zastakljeni otvori omogućavaju protok prirodne ventilacije kroz kuću.

Za razliku od crne drvene fasade, enterijer je završen uglavnom u beloj boji sa nekoliko akcenata u vidu crnih zidova. Moderan i minimalistički enterijer je prepun sa prirodnom svetlošću i zadržava fokus na bogati otvoreni pejzaž.

Kupatila i spavaće sobe su smeštene u dva od četiri pravougaona volumena objekta. Druga dva krila sadrže garažni prostor i kuhinju sa trpezarijom i skladišnim prostorima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;