Spoj industrijske i moderne estetike hotela Stari Mlin u Beogradu

21.04.2015. Arch Daily

Zgrada Starog mlina u starom delu Beograda je doživela prekrasnu transformaciju u hotel sa 4 zvezdice, konfernecijski i spa centar. Arhitektonski biro GRAFT Architects je uveo primamljive krive i jasan dizajn u prostor hotela Stari Mlin na način koji unapređuje njegovu prvobitnu lepotu.

Elementi prvobitne zgrade su očuvane i oni se mogu videti kroz nove konstruktivne elemente u celom prostoru prizemlja, koji sadrži lobi, recepciju, bar i restoran, prostori koji su svi sadržani u originalnoj strukturi. Dodatna visoka kula smešta sobe i apartmane, fitnes i spa prostore.

Ponovna upotreba starih materijala se može videti u celom hotelu, počevši od cigala, granita, i stubova od kovanog gvožđa koji su iskorišćeni na inovativne načine.

Mašinerija iz starog mlina je takođe integrisana u pozadini iza recepcije. Novi materijali, kao što je hrastovina, bakar i beton su korišćeni kako bi se pojednostavljena i staromodna atmosfera sačuvala i ispoštovala.

Smeli eksterijer i obine krive u lobiju ustupaju mekšu i umirujuću estetiku sa gostom koji se kreće ka sobama. Prirodno drvo i tekstili stvaraju ambijent koji evocira opuštanje. Sobe i apartmani imaju jasne linije i minimalistički dizajn, kao i suptilni akcenat na industrijsku atmosferu koja je bila aktuelna u prošlosti strukture.

Integracija rustičnog i modernog dizajna je očigledna u različitim stilovima između prostorija. Hotel Stari Mlin Beograd poseduje 236 sobe i 14 apartmana na najvišim spratovima, zajedno sa balkonima koji nadgledaju grad i reku Savu.

Hotel Stari Mlin takođe poseduje konferencijski centar sa četiri sale za sastanke i banketnom salom za posebne događaje. Takođe, ne zaboravimo i ekskluzivni poslovni salon smešten na poslednjem spratu objekta.

Spajanjem uglađenih, krivudavih profila sa grubim skeletom i antikvitetskim osećajem stare strukture, Hotel Stari Mlin Beograd je tvorevina koja svakako poštuje istoriju svoga grada, što je vrlo retko, a ujedno tako potrebno Beogradu.

Foto: Tobias Hein

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...