PRIJAVA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

Spoj industrijske i moderne estetike hotela Stari Mlin u Beogradu

21.04.2015. | Arch Daily

Zgrada Starog mlina u starom delu Beograda je doživela prekrasnu transformaciju u hotel sa 4 zvezdice, konfernecijski i spa centar. Arhitektonski biro GRAFT Architects je uveo primamljive krive i jasan dizajn u prostor hotela Stari Mlin na način koji unapređuje njegovu prvobitnu lepotu.

Elementi prvobitne zgrade su očuvane i oni se mogu videti kroz nove konstruktivne elemente u celom prostoru prizemlja, koji sadrži lobi, recepciju, bar i restoran, prostori koji su svi sadržani u originalnoj strukturi. Dodatna visoka kula smešta sobe i apartmane, fitnes i spa prostore.

Ponovna upotreba starih materijala se može videti u celom hotelu, počevši od cigala, granita, i stubova od kovanog gvožđa koji su iskorišćeni na inovativne načine.

Mašinerija iz starog mlina je takođe integrisana u pozadini iza recepcije. Novi materijali, kao što je hrastovina, bakar i beton su korišćeni kako bi se pojednostavljena i staromodna atmosfera sačuvala i ispoštovala.

Smeli eksterijer i obine krive u lobiju ustupaju mekšu i umirujuću estetiku sa gostom koji se kreće ka sobama. Prirodno drvo i tekstili stvaraju ambijent koji evocira opuštanje. Sobe i apartmani imaju jasne linije i minimalistički dizajn, kao i suptilni akcenat na industrijsku atmosferu koja je bila aktuelna u prošlosti strukture.

Integracija rustičnog i modernog dizajna je očigledna u različitim stilovima između prostorija. Hotel Stari Mlin Beograd poseduje 236 sobe i 14 apartmana na najvišim spratovima, zajedno sa balkonima koji nadgledaju grad i reku Savu.

Hotel Stari Mlin takođe poseduje konferencijski centar sa četiri sale za sastanke i banketnom salom za posebne događaje. Takođe, ne zaboravimo i ekskluzivni poslovni salon smešten na poslednjem spratu objekta.

Spajanjem uglađenih, krivudavih profila sa grubim skeletom i antikvitetskim osećajem stare strukture, Hotel Stari Mlin Beograd je tvorevina koja svakako poštuje istoriju svoga grada, što je vrlo retko, a ujedno tako potrebno Beogradu.

Foto: Tobias Hein

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Živojin 06.10.2022.
Često prolazim ovom deonicom puta i zaista ...
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...

;