Farma ostriga od drveta i krovnom baštom u Francuskoj

20.04.2015. |

Francuski arhitektonski biro Raum Architects je završio verovatno najelegantniju farmu ostriga na svetu. Smeštena u regionu Bretanje u Francuskoj, crna drvena konstrukcija smešta farmu ostriga i privremeno boravište sa uzgajivače. Struktura sa zelenim krovom je stvorena sa velikom pažnjom na detalje koji prevazilaze njen jednostavni dizajn.

Šarmantna farma ostriga je podeljena na dva dela: hangar sa ostrigama i stambenim prostorom koji se sastoji od kuhinje, trpezarije, dnevnog boravka i spavaće sobe. Krivina na krovu i zgradi pomaže u razgraničavanju dve zone.

Velika klizna vrata pružaju spoljašnji pristup hangaru sa ostrigama, ili radnom prostoru, a veliki otvori od poda do plafona prekriveni providnom plastikom i drvenim letvama uvode velikodušne količine prirodne svetlosti u ovaj deo.

Za razliku od spartanskog radnog prostora, glavni životni prostor na drugom kraju zgrade je mnogo više domaćinski. Sobe su obložene sa belo obojenim drvetom, sivim podovima i brojnim zastakljenim otvorima, uključujući i veliki prozorski deo za sedenje koji uokviruje poglede na obližnju obalu mora.

Iako se dve oblasti zgrade mogu tretirati kao odvojena krila, oni takođe mogu biti vizuelno ujedinjeni preko centralno smeštenog prostora, koji služi kao tranzicioni prostor. Farma ostriga može brzo biti transformisana otvaranjem staklenih kliznih vrata i drvenih vrata koji okružuju dvorište.

Zeleni krov sa biljkama gajenih u toku četiri meseca izgradnje kuće ukrašavaju vrh farme ostriga. Skup stepenica omogućava pristup krovu, koji nudi fantastične poglede na more i okolinu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...
Mile 25.09.2021.
Ne radi se o nuklearnoj fuziji već o malim ...
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...