Kapriciozna kuća na Aljasci je arhitektonsko čudo

07.04.2015. | Inhabitat

Sledeći put kada se nađete na Aljasci, nemojte propustiti priliku da pogledate kuću koja deluje kao da je iskočila iz dečijih slikovnica. Ova kuća je izgrađena od strane kreativnog pojedinca koji je želeo da ima najbolji mogući pogled na Nacionalni park Denali.

U stvari, vlasnik je toliko želeo da bude u stanju da vidi planine, da je sa rastom okolnih drveća povećavao visinu kuće. Sada se ova bizarna kuća smatra jednim od najvećih arhitektonskih podviga Amerike.

Prvobitni vlasnik je deset godina radio na izgradnji i proširenju ove kuće sve do svoje smrti. Ona je sedela napuštena skoro istu količinu vremena sve dok nije došao novi vlasnik koji je nastavio izgradnju kuće. Niko u stvari ne zna kako kuća izgleda iznutra.

Priča ide nekako ovako: vlasnik je prvobitno izgradio kuću kako bi imao dobar pogled na Denali (planinu Mekkinli), najvišu planinu u Americi. Ali, on je gradio odmah posle šumskog požara, pa je svo okolno drveče na parceli bilo malo. Kako je to drveće raslo, on bi dodao još jedan nivo na svoju kuću kako bi bio u stanju da vidi planinu.

Ne možete, nažalost, posetiti kuću lično, ali ako želite da je vidite, možete je dobro osmotriti pogledom iz voza na severnoj trasi u Aljasci. Takođe je možete dobro pogledati ukoliko angažujete pilota da vas preveze iznad nje. Kuća se nalazi u dolini Mat-Su između gradova Vilov i Talketna.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...