INFONET-468X60-BANNER

Japanska kapela je ogroman instrument koji svira kada vetar duva

06.02.2015. | Dezeen

Eco Thon kapela, projektovana od strane japanskog arhitektonskog biroa Ryuichi Ashizawa Architect & Associates, je opremljena sa nizom harfinih žica koje pretvaraju hotelsku kapelu pored obale jezera u ogroman instrument koji svira kada god vetar duva.

Trospratna struktura od zlatne šperploče ima harfine žice koje su zategnute preko otvora, i vibriraju zahvaljujući vetru, što na kraju stvara zvuke sa tonom koji zavisi od pravca i jačine vetra.

Smeštena na obali jezera Biva u blizini grada Morijama, kapela se koristi za ceremonije venčanja. Ona ima pomoćni apartman za mladu i banketnu salu u hotelu. Cik-cak ivica svakog sprata je podržana sa kosim betonskim pločama koje su postavljene pod pravim uglom u odnosu na staklenu fasadu.

Betonska konstrukcija je dopunjena sa tradicionalnim materijalima, uključujući particije sa grubim teksturama koje su napravljene pomoću maltera i zemlje.

Na istočnoj strani zgrade su zasađena stabla, za koje se očekuje da će porasti i stvoriti komad šume. Dva veštačka jezerca su ukopana u pojasu između hotela i jezera kako bi se stvorila veza između arhitekture i prirodne sredine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;