INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Japanska kapela je ogroman instrument koji svira kada vetar duva

06.02.2015. | Dezeen

Eco Thon kapela, projektovana od strane japanskog arhitektonskog biroa Ryuichi Ashizawa Architect & Associates, je opremljena sa nizom harfinih žica koje pretvaraju hotelsku kapelu pored obale jezera u ogroman instrument koji svira kada god vetar duva.

Trospratna struktura od zlatne šperploče ima harfine žice koje su zategnute preko otvora, i vibriraju zahvaljujući vetru, što na kraju stvara zvuke sa tonom koji zavisi od pravca i jačine vetra.

Smeštena na obali jezera Biva u blizini grada Morijama, kapela se koristi za ceremonije venčanja. Ona ima pomoćni apartman za mladu i banketnu salu u hotelu. Cik-cak ivica svakog sprata je podržana sa kosim betonskim pločama koje su postavljene pod pravim uglom u odnosu na staklenu fasadu.

Betonska konstrukcija je dopunjena sa tradicionalnim materijalima, uključujući particije sa grubim teksturama koje su napravljene pomoću maltera i zemlje.

Na istočnoj strani zgrade su zasađena stabla, za koje se očekuje da će porasti i stvoriti komad šume. Dva veštačka jezerca su ukopana u pojasu između hotela i jezera kako bi se stvorila veza između arhitekture i prirodne sredine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;