IZOLACIJA-468X60-BANNER

Luksuzni hotel u obliku ametist kristala

22.01.2015. | Arch Daily

Arhitektonski biro NL Architects je projektovao luksuzni hotel koji će svakako skrenuti pažnju ljudi gde god da se nalazi - upoznajte Ametist hotel, privlačnu kulu u obliku ogromnog ametist kristala.

Pored svog vizuelno upečatljivog izgleda, ametist je odabran kao inspiracija za dizajn zbog svoje univerzalne povezanosti sa povoljnim osobinama, kao što je navodna sposobnost da ovaj kristal leči bolesti i donosi sreću. Projekat Ametist hotela je predložen kao deo luksuznog hotelskog lanca koji će imati više hotela širom sveta.

Prvi Ametist hotel će se nalaziti, što i nije toliko iznenađujuće, na veštačkom ostrvu Okeanski cvet u Kini, zemlji koja je poznata po svojoj bukvalističkoj arhitekturi i poštovanju ovog kristala.

Hotelske sobe su smeštene u centru visoke kule hotela i biće zastakljene sa geometrijskim staklom nalik kvarcu koje će biti zatamljeno u ljubičastu boju. Ovaj raspored omogućava da svaka soba ima panoramske poglede i obilje prirodne svetlosti.

Za razliku od jarko ljubičaste boje kristalnih prozora, enterijer nudi hladne i sive tonove i minimalistički dizajn. Svaka soba se povezuje sa komunikacionim hodnikom koji se proteže duž celog hotela. Noću se hotelska centralna kristalizovana šupljina osvetljava kako bi stvorila živopisni svetleći efekat.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;