INFONET-468X60-BANNER

Kuća sa fasadom koja odražava dečiju ličnost

24.12.2014. | Design Milk

Ova kuća, koja se nalazi u Boki del Rio u Verakruzu u Meksiku, je izgrađena na nepravilnoj parceli dimenzija 6,7 sa 18,9 metara. Projektovana je od strane arhitektonskog biroa Gerardo Ars Arquitectura za potrebe petočlane porodice. Kuća se sastoji od tri ortogonalna modula koji su razbijeni prema namenama.

Prizemlje je izgrađeno za javno i privatno korišćenje sa svojim ulazom, garažom, dnevnom sobom i trpezarijom, kuhinjom i glavnom spavaćom sobom. Gornji sprat je strogo privatno područke sa svakom dečijom sobom u drugom modulu.

Ono što izdvaja kuću iz mora sličnih je upečatljiva fasada sa rešatkastim elementima koji pokrivaju prednji deo fasade gornjeg dela kuće. Rešetka ima za cilj da odražava kombinaciju dečijih introvertnih i ekstravertnih ličnosti i bliskosti između njih.

Iza bele rešetke, kuća je okrečena u svetlu žutu boju koja se odlično uklapa sa eklektičkim miksom dizajna okružujućih kuća. Zbog svoje lokacije, privatnost i bezbednost su bili imperativ prilikom projektovanja, pa imate osećaj potpuno sigurnosti iznutra.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;