SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Minimalistička D kuća na litici u Čileu je okupana suncem

12.12.2014. | Architizer

Arhitektonski biro Panorama Arquitectos je izgradio ovu kuću na litici sa prekrasnim pogledima na okean u Matanzasu u Čileu. D kuća je jednospratni jednoporodični objekat obložen sa belim drvenim daskama i sa strateški raspoređenim staklenim isečcima koji nude panoramske poglede na Tihi okean. Kuća je smeštena 60 metara iznad nivoa mora i postavljena je u dijagonali kako bi pratila prirodnu kosu topografiju.

Kuća D je izgrađena sa par i njihovog sina, a gornji sprat kuće rotira za 45 stepeni u odnosu na prizemlje kako bi stvorio prostore duple visine i omogući suncu i povetarcu da neprimetno i neometano uđu u kuću.

Unutrašnjo zidovi kuće su obojeni u belu boju kako bi se stvorio osećaj prostranosti i apsorbovale boje spoljašnjeg okruženja. Polirane drvene daske toplih boja prekrivaju pod u kući, kao i dijagonalne stepenice.

Zbog zakošene geometrije kuće, predivni pogledi na okean i obližnju šumu se pružaju u svakoj sobi. Prizemlje poseduje dnevni boravak, trpezariju i kuhinju, kao i malu spavaću sobu.

Klizeća staklena vrata se otvaraju ka dve otvorene terase koje su uvučene u masu objekta. Glavna spavaća soba i kupatilo se nalaze na spatu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;