INFONET-468X60-BANNER

Predivan drveni hostel pored plaže u Čileu

04.12.2014. | Dezeen

Dvojica čileanskih arhitekata, Alehandro Sofia i Garbijel Rudolfi, projektovali su ovaj divan kompleks gostinskih kuća smešten pored mora u blizini plaše u čileanskoj regiji Valparaiso. Pet zgrada koje su izgrađene sa grubo rezanom borovinom je povišeno na stubovima od panja, nudeći predivne poglede na okean.

Arhitekte su kontaktirale lokalne zanatlije i izvođače i pažljivo proučavale tehnike koje bi bile optimalne i za region i restriktivni budžet. Kompleks se sastoji od pet zgrada, dve jednospratne i tri dvospratne. Tri dvospratne zgrade su smeštajne jedinice, dok su dve preostale prizmene zgrade zajednički centar i apartman za vlasnika.

Celokupni kompleks je izgrađen za samo oko 600 američkih dolara po kvadratnom metru, što je ostvareno u velikoj meri zahvaljujući odlučnosti arhitekta da prilagode projekat standardnim proprocijama lokalno rezanog bora.

Volumeni su zatim projektovani, izgrađeni i podignuti na stubovima od panjeva. Tri zgrade koje nude smeštaj se nalaze na južnoj strani kompleksa, i svaka je sa duplom spavaćom sobom na spratu i spavaćom sobom i kupatilom ispod.

Unutrašnjost kompleksa se može pohvaliti sa velikim staklenim površinama koje nude prelepe poglede na morske pejzaže. Terase, koje su izgrađene između zgrada, povezuju objekte i povezane su sa obližnjom plažom preko nekoliko stepeništa.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;