INFONET-468X60-BANNER

Malena drvena kuća obložena smrčom stoji na štulama iznad prirodnog bazena u Austriji

20.11.2014. | Dezeen

Austrijski arhitektonski biro Hammerschmid, Pachl, Seebacher Architekten je nedavno završio kuću „Teichhaus“ - malenu drvenu kuću podignutu na štulama kako bi se umanjio njen uticaj na okolnu baštu i veštačko jezero.

Arhitekte su obložile kuću u ploče od grubo rezane smrče obojene u crnu boju Švedskog blata tako da se što više uklapa u pejzaž. Drvena terasa obavija oko drvene kuće i pruža prelazni prag između prirodne i izgrađene sredine.

Arhitekte su podigle kuću male površine od samo 50 metara kvadratnih na četiri metalna stuba. Pošto je teren u nagibu, jedna strana kuće se nalazi direktno iznad nivoa vode susednog bazena, dok je suprotna strana kuće povišena 2,4 metara iznad tla. Drveni trem koji obavija kuću ima i pravougaoni isečak kroz koje biljke mogu da rastu i dovoljno veliku oblast da se smesti sto za ručavanje napolju.

Za razliku od prigušene i tamne fasade, moderni enterijer je svetao sa svojim svetlo obojenim zidovima napravljenim od šperploče od iverice obojene u belo i sivim vlaknastim pločama. Velika, staklena klizna vrata vizuelno spajaju spolašnjost sa stambenim prostorom otvorenog plana.

Jarko obojeni i minimalistički detalji kao što su prekrivači i nameštaj stvaraju zabavne prstohvate boja u kući koja je inače tamne boje. Strateški plasirani prozori omogućavaju optimalno osvetljenje ove kuće na štulama u Austriji.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;