INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljen projekat futurističkog muzeja Džordža Lukasa u Čikagu

06.11.2014. | Architizer

Arhitektonski biro iz Pekinga MAD Architects i biro Studio Gang Architects iz Čikaga su nedavno predstavili svoj futuristički projekat Muzeja narativne umetnosti Džordž Lukas, koji je poznat kao kreator franšize „Ratova zvezda“.

Talasasti, organski dizajn je u skladu sa stilom biroa MAD Architects - firme koja je projektovala brojne zgrade nalik planinama u prošlosti. Studio Gang Architects je zadužen za pejzažnu arhitekturu lokacije, kao i za dizajn mosta koji će spojiti muzej sa severnim ostrvom u Čikagu.

Inspirisan radom čikaških velikana arhitekture Frenka Lojda Rajta i Mis van der Roea, Lukasov muzej narativne umetnosti ima vanvremenski dizajn koji nastavlja tradciju jake arhitekture, uz oduzimanje futurističke note koja je karakteristična za Lukasova dela. Procenjena vrednost muzeja je 300 miliona dolara.

Smešten u muzejskom kampusu grada Čikaga pored jezera Mičigen, muzej ima ulogu i vizuelnog spoja između urbanog tkiva i prirode. Muzej će biti izgrađen od kamena, a njegova forma se lagano uspinje sa obale jezera i okružujućeg parka do „lebdećeg“ diska nalik NLO-u.

Pored smeštanja dela reditelja Džordža Lukasa, muzejsko zemljište će takođe služii kao javni prostor za okupljanje koji će približavati ljude jedne drugima i prirodi. Izložbeni prostor je podeljen u tri sloja neprimetno povezanih u niz petlji. Lebdeći disk na vrhu zgrade smešta vidikovac sa panoramskim pogledom od 360 stepeni na grad i jezero Mičigen.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;