INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hiperkubusni mikro-hotel je maleni dom nagnut ka nebu

13.10.2014. | Architizer

Prikazivali smo neke prilično malene domove do sada, ali Hiperkubus donosi novu dimenziju projektovanju malih prostora - zgrada deluje kao da je klackalica na tlu, aludirajući na njen privremeni status.

Mala zgrada je projektovana od strane austrijskog arhitektonskog biroa Studio WG3 kao privremeni smeštaj za turiste koji žele da budu spojeni sa pejzažem, i predstavlja parametarsku interpretaciju velikog koncepta - hiperkocke. Unutrašnjost pruža udoban prostor iz koga se može posmatrati ogromni pejzaž koji okružuje objekat.

Hiperkubus je novi koncept mobilnog hotela koji se može nalaziti na gotovo bilo kojoj lokaciji. Projektanti predviđaju da će se jedinice koristiti za turističku industriju i za korporativne odmore, kao klasteri zgrada koji lako mogu biti rasute na otvorenim poljima.

Nagib zgrade se postiže ankerisanjem jedne ivice na betonsku podlogu i podizanje suprotnog ugla u vazduh uz pomoć metalne stepenišne konstrukcije koja pridržava kuću. Pametni projekat iskorišćava prednosti ugaonog prostora razbijanjem volumena u tri dela.

Donji deo objekta smešta kupatilo obloženo staklom i mali prostor trema za izlazak napolje. Iznad donjeg dela se nalazi dnevni boravak koji pruža šire poglede na okolinu, a prostor za spavanje se uklapa u samom vrhu volumena.

U mikro hotelu ne postoji kuhinja, a prostor za skladištenje je ograničen, tako da je očigledno da je prostor namenjen za kraći boravak. Kada sezona godišnjih odmora krene, ili vlasnici imaju u vidu neku drugu lokaciju za smeštaj, Hiperkubus jednostavno može biti podignut na prikolicu kamiona i odvežen na novu privremenu lokaciju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;