PRIJAVA-468X60-BANNER

Ugaona lovačka kuća dodaje industrijski šik životu u predgrađu

07.10.2014. | Freshome

Možda će vam biti teško da poverujete, ali ova kolekcija volumena pod uglom je u stvari jedna kuća koja se nalazi u australijskom stambenom naselju.

Arhitektonski biro Of Diverse Research Architects (ODR) je projektovao ove crno-bele geometrijske forme sa delićima narandžastih detalja koji uključuju i veliki brojeve ugrađene na fasadi. Lovačka ulična kuća (Hunter Street Home) stvara neobični urbani pejzaž koji pretvara konvencionalni prigradski život u uzbudljivo dizajn iskustvo.

Biro ODR Architects je stvorio forme sa profilima profilisanog lima koji podsećaju na industrijski karakter radničkih kuća, sa zakošenim krovovima koji evociraju na testeraste krovove industrijskih hala. Zgrada takođe stvara introvertnu estetiku pružajući poglede ka sebi za svoje stanare.

Lokacija kuće se nalazi unutar mešovitog urbanog konteksta sa mešovitim i raznovrsnim programom. Novi objekat je integrisan unutar ovog tkiva bez potrebe za izravnim dupliranjem postojećih oblika i namena.

Iako nova kuća priziva emocije i slike netipičnosti i nepoznavanja, ona zapravo koristi poznati jezik predgrađa unutrašnjih industrijskih gradova Australije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;