Ugaona lovačka kuća dodaje industrijski šik životu u predgrađu

07.10.2014. | Freshome

Možda će vam biti teško da poverujete, ali ova kolekcija volumena pod uglom je u stvari jedna kuća koja se nalazi u australijskom stambenom naselju.

Arhitektonski biro Of Diverse Research Architects (ODR) je projektovao ove crno-bele geometrijske forme sa delićima narandžastih detalja koji uključuju i veliki brojeve ugrađene na fasadi. Lovačka ulična kuća (Hunter Street Home) stvara neobični urbani pejzaž koji pretvara konvencionalni prigradski život u uzbudljivo dizajn iskustvo.

Biro ODR Architects je stvorio forme sa profilima profilisanog lima koji podsećaju na industrijski karakter radničkih kuća, sa zakošenim krovovima koji evociraju na testeraste krovove industrijskih hala. Zgrada takođe stvara introvertnu estetiku pružajući poglede ka sebi za svoje stanare.

Lokacija kuće se nalazi unutar mešovitog urbanog konteksta sa mešovitim i raznovrsnim programom. Novi objekat je integrisan unutar ovog tkiva bez potrebe za izravnim dupliranjem postojećih oblika i namena.

Iako nova kuća priziva emocije i slike netipičnosti i nepoznavanja, ona zapravo koristi poznati jezik predgrađa unutrašnjih industrijskih gradova Australije.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...