INFONET-468X60-BANNER

Omamljujuća kuća u Zapadnoj Virdžiniji izlaže drveće kao živa umetnička dela

12.09.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Travis Price Architects projektovao je kuću porodice Hejs (Hayes Residence) u Berkli Springsu, Zapadnoj Virdžiniji, koja se bukvalno uklapa u okolnu šumu.

To je jednostavan prostor sa povezanom gostinskom kućom koji nudi savršeni prostor za ljubitelje prirode, prvenstveno zahvaljujući svojoj staklenoj fasadi, plafonima od drveta i stablima koja štrče u enterijeru.

Rezidencija porodice Hejs je smeštena u gradiću Berkli Springs usred bujne šume u brdima Zapadne Virdžinije. Umesto da poseku drveće na parceli, arhitekte su odlučile da izgrade kuću oko njih i da uključe prirodu u svoj projekat.

Jednostavan dom od 185 metara kvadratnih se sastoji od glavnog dela sa odvojenom, ali spojenom gostinskom kućom. Glavni deo smešta spavaću sobu, kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu, od kojih se svi mogu pohvaliti sa predivnim pogledima na šumu.

U unutrašnjosti doma su dominantna prava stabla koja su zatvorena u staklenim prizmama i podsećaju na živa umetnička dela izložena u svojim vitrinama. Plafon je napravljen od drveta i pojačava prirodni osećaj koji vlada u celom prostoru.

Kuća je blago izdignuta sa tla, i ima platformu koja se proteže duž oboda objekta. Zajedno sa staklenom fasadom i otvorenim unutrašnjim prostorom, suptilni dizajn rezidencije porodice Hejs deluje kao fini fotografski objektiv, koji ponovo otkriva lepotu okolnog pejzaža, sa njegovim lepršavim drvećem i obližnjim rekama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;