PRIJAVA-468X60-BANNER

Omamljujuća kuća u Zapadnoj Virdžiniji izlaže drveće kao živa umetnička dela

12.09.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Travis Price Architects projektovao je kuću porodice Hejs (Hayes Residence) u Berkli Springsu, Zapadnoj Virdžiniji, koja se bukvalno uklapa u okolnu šumu.

To je jednostavan prostor sa povezanom gostinskom kućom koji nudi savršeni prostor za ljubitelje prirode, prvenstveno zahvaljujući svojoj staklenoj fasadi, plafonima od drveta i stablima koja štrče u enterijeru.

Rezidencija porodice Hejs je smeštena u gradiću Berkli Springs usred bujne šume u brdima Zapadne Virdžinije. Umesto da poseku drveće na parceli, arhitekte su odlučile da izgrade kuću oko njih i da uključe prirodu u svoj projekat.

Jednostavan dom od 185 metara kvadratnih se sastoji od glavnog dela sa odvojenom, ali spojenom gostinskom kućom. Glavni deo smešta spavaću sobu, kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu, od kojih se svi mogu pohvaliti sa predivnim pogledima na šumu.

U unutrašnjosti doma su dominantna prava stabla koja su zatvorena u staklenim prizmama i podsećaju na živa umetnička dela izložena u svojim vitrinama. Plafon je napravljen od drveta i pojačava prirodni osećaj koji vlada u celom prostoru.

Kuća je blago izdignuta sa tla, i ima platformu koja se proteže duž oboda objekta. Zajedno sa staklenom fasadom i otvorenim unutrašnjim prostorom, suptilni dizajn rezidencije porodice Hejs deluje kao fini fotografski objektiv, koji ponovo otkriva lepotu okolnog pejzaža, sa njegovim lepršavim drvećem i obližnjim rekama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;