Rustični moderni dom izgrađen od recikliranog drveta je ujedno i most

11.09.2014. | Inhabitat

Projekti poput ovoga pokazuju da zaista nema razloga da se bilo šta odbacuje u građevinarstvu više! Ekološki svesna kuća „Casa Estero Puente“ u Puerto Varasu u Čileu, je izgrađena korišćenjem drveta iz napuštenih vila u toj oblasti.

Arhitektonski biro Aranguiz-Bunster Arquitectos je kombinovao betonske blokove, čelične grede i drvene stubove kako bi stvorio strukturu koja lebdi iznad lokalnog potoka i pruža živopisne poglede na prirodno okruženje.

Kuća „Casa Estero Puente“ obuhvata oblast od 100 sa 50 metara i deluje kao most preko potoku u šumi Ulmos, koja se nalazi u regionu Lagos u Čileu. Lagana struktura je povišena u cilju smanjenja remećenja prirodnog staništa.

Tri čelične grede su ankerisane u betonske blokove kako bi podržali glavni volumen kuće. Celokupna struktura se ponaša kao most i uklapa se u okolinu bez značajnijih promena na okolinu.

Kuća poseduje dvostruko zastakljene prozore koji pomažu u održavanju optimalnih temperatura u prostorijama tokom cele godine i, zajedno sa velikim svetlarnicima, uvodi obilje prirodne svetlosti u prostor.

Arhitekte su koristili drvo spašeno iz napuštenih vila za podove, plafone, vrata i stolariju, i kombinovali su ga sa lokalno posečenim drvetom. Dva betonska bloka čine bazu kuće i sadrže glavni ulaz u objekat koji vodi do stepeništa koje vode do glavnog nivoa.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...