Rustični moderni dom izgrađen od recikliranog drveta je ujedno i most

11.09.2014. | Inhabitat

Projekti poput ovoga pokazuju da zaista nema razloga da se bilo šta odbacuje u građevinarstvu više! Ekološki svesna kuća „Casa Estero Puente“ u Puerto Varasu u Čileu, je izgrađena korišćenjem drveta iz napuštenih vila u toj oblasti.

Arhitektonski biro Aranguiz-Bunster Arquitectos je kombinovao betonske blokove, čelične grede i drvene stubove kako bi stvorio strukturu koja lebdi iznad lokalnog potoka i pruža živopisne poglede na prirodno okruženje.

Kuća „Casa Estero Puente“ obuhvata oblast od 100 sa 50 metara i deluje kao most preko potoku u šumi Ulmos, koja se nalazi u regionu Lagos u Čileu. Lagana struktura je povišena u cilju smanjenja remećenja prirodnog staništa.

Tri čelične grede su ankerisane u betonske blokove kako bi podržali glavni volumen kuće. Celokupna struktura se ponaša kao most i uklapa se u okolinu bez značajnijih promena na okolinu.

Kuća poseduje dvostruko zastakljene prozore koji pomažu u održavanju optimalnih temperatura u prostorijama tokom cele godine i, zajedno sa velikim svetlarnicima, uvodi obilje prirodne svetlosti u prostor.

Arhitekte su koristili drvo spašeno iz napuštenih vila za podove, plafone, vrata i stolariju, i kombinovali su ga sa lokalno posečenim drvetom. Dva betonska bloka čine bazu kuće i sadrže glavni ulaz u objekat koji vodi do stepeništa koje vode do glavnog nivoa.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...