INFONET-468X60-BANNER

Rustični moderni dom izgrađen od recikliranog drveta je ujedno i most

11.09.2014. | Inhabitat

Projekti poput ovoga pokazuju da zaista nema razloga da se bilo šta odbacuje u građevinarstvu više! Ekološki svesna kuća „Casa Estero Puente“ u Puerto Varasu u Čileu, je izgrađena korišćenjem drveta iz napuštenih vila u toj oblasti.

Arhitektonski biro Aranguiz-Bunster Arquitectos je kombinovao betonske blokove, čelične grede i drvene stubove kako bi stvorio strukturu koja lebdi iznad lokalnog potoka i pruža živopisne poglede na prirodno okruženje.

Kuća „Casa Estero Puente“ obuhvata oblast od 100 sa 50 metara i deluje kao most preko potoku u šumi Ulmos, koja se nalazi u regionu Lagos u Čileu. Lagana struktura je povišena u cilju smanjenja remećenja prirodnog staništa.

Tri čelične grede su ankerisane u betonske blokove kako bi podržali glavni volumen kuće. Celokupna struktura se ponaša kao most i uklapa se u okolinu bez značajnijih promena na okolinu.

Kuća poseduje dvostruko zastakljene prozore koji pomažu u održavanju optimalnih temperatura u prostorijama tokom cele godine i, zajedno sa velikim svetlarnicima, uvodi obilje prirodne svetlosti u prostor.

Arhitekte su koristili drvo spašeno iz napuštenih vila za podove, plafone, vrata i stolariju, i kombinovali su ga sa lokalno posečenim drvetom. Dva betonska bloka čine bazu kuće i sadrže glavni ulaz u objekat koji vodi do stepeništa koje vode do glavnog nivoa.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;