Novi neboder u Majamiju će jednim delom biti opservatorija, a drugim ogroman tobogan

11.09.2014. | Gizmag

Nakon dobijanja saglasnosti od gradske vlasti Majamija i članova javnosti, grad će dobiti novi neboder visine 304 metara. Prema investitoru, neboder SkyRise Miami će biti najveći neboder na Floridi po završetku, a imaće zabavne sadržaje koje uključuju bandži, bioskop i vožnje u vidu slobodnog pada.

Praktični detalji o neboderu su relativno škrti u ovom trenutku, ali investitori nebodera kažu da će zgrada biti relativno energetski efikasna i da će ciljati dobijanju LEED Gold sertifikacije. Oni takođe tvrde da će neboder stvoriti čak 17.000 radnih mesta nakon otvaranja.

Neboder SkyRise Miami će sadržati privatni klub, tri opservaciona nivoa, noćni klub i balsku dvoranu, kao i restoran. Neboder takođe ima zastražujuću atrakciju nazvanu SkyRise Drop, koja se može uporediti sa paraglajdingom sa bandži konopcem. Ukoliko preživite to, tu je i „leteće pozorište“ koje je slično atrkacijama u Diznilendu, kao i vožnja koja rekreira iskustvo slobodnog pada iz aviona!

„Predviđamo oko 3,2 miliona posetioca godišnje“, kaže investitor Džef Berkovic. „On će biti neprevaziđen. Nevoder će biti Ajfelov toranj Majamija. Imamo veoma veliku podršku javnosti za izgradnju ovog nebodera“, kaže on.

Neboder će se nalaziti u centru Majamija i procenjuje se da će koštati 430 miliona američkih dolara. Izgradnja bi trebala da počne krajem ove godine, a završetak se očekuje do sredine 2017. godine.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...