INFONET-468X60-BANNER

Predivna mikro kuća od 18,5 kvadrata izgrađena od recikliranog drveta

16.07.2014. | Inhabitat

Plodan umetnik i drvodelja Džej Nelson je upravo izgradio svoje najnovije remek delo: Kuću od 18,5 metara kvadratnih koja, uprkos svojoj maloj veličini, izgleda sve samo ne malo. Mala drvena koliba je smeštena na havajskom ostrvu Kauai, i izgrađena je od 11,5 tona recikliranog drveta sekvoje za manje od dva meseca.

Nelson je gradio sve od slatkih drvenih automobila do velikih kućica na drveću. Njegova koliba od 18,5 kvadrata je završena prošle nedelje, a karateriše je njegov lični geometrijski stil i asimetrične linije krova. Kuća je izgrađena na platformi kako bi se zaštitila od eventualnih poplava.

Veliki prozori i svetlarnik otvaraju kuću ka prirodi i okružujućem ostrvskom raju i omogućavaju prodor prirodne svetlosti i ventilacije. Zbog dodira lucidnosti, Nelson je izbušio masu kuće sa kružnim prozorom na nivou potkrovlja, kao i na vratima kupatila koja su smeštena ispod stepenica.

Otvoreni plan kuće zajedno sa visokim plafonima stvara osećaj prostranosti u ovom, inače malenom domu. Kako bi se proširila veličina kuće prilikom pravljenja zabava ili druženja, harmonika vrata se otvaraju ka platformi i stvaraju objedinjeni prostor između unutrašnje i spoljašnje prostorije. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;