INFONET-468X60-BANNER

Feniks kule: Najveći par nebodera na svetu

16.06.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro iz Velike Britanije Chetwood Architects je predstavio planove za Feniks kule (Phoenix Towers) za grad Vuhan, Kina, koje će biti najviši svetski par nebodera po završetku.

Supervisoke strukture su centralni deo četiri glavna urbanistička plana firme najavljenih za izgradnju u Kini. Feniks kule su opremljene sa vetrogeneratorima, solarnim panelima, termalnim dimnjacima i sistemima za sakupljanje kišnice, i oni će delovati kao „katalizator životne sredine“ koji će okrepiti grad Vuhan.

Feniks kuče, projektovane u saradnji između biroa Chetwood Architects i kompanije HuaYan Group, biće izgrađene na lokaciji od 47 hektara na ostrvu u jezeru u gradu Vuhanu u Kini. Očekuje se da će dostići visinu od jednog kilometra, sustižući Kraljevsku kulu u Džedi, projekat biroa Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, ali će biti najviši par nebodera na svetu.

Inspirisani simbolom kineskog feniksa, koji kombinuje muške i ženske principe u savremenoj ravnoteži, arhitekte su projektovali dva nezavisna nebodera. „Muški“ neboder (Feng) hrani „ženski“ (Huang) sa obnovljivom energijom i oni zajedno deluju kao svetionik održivosti u ovoj oblasti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;