PRIJAVA-468X60-BANNER

Hotel koji visi iznad klisure u Kini

06.09.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Postojeća jama kamenoloma se pruža prema jugu i istoku, a izvajana forma objekta „Snow and Ice World“ delo biroa Coop Himmelb(l)au premošćava 170 metara od litice do litice iznad potopljene i viseće bašte koja stvara novi prostor za opuštanje pun ostrvima, vodenim površinama, stazama za šetnju i rampama koji povezuju ovaj objekat sa svojim prirodnim okruženjem.

Ovaj jedinstveni uokvireni otvoreni prostor između arhitekture i prirode se odlikuje impresivnom centralnom, staklenom kupom koja obezbeđuje kontrolisano dnevno osvetljenje kroz strukturu „Ice World“ sve do ostrva i vodenih površina.

Konzolni otvoreni bazen je deo atrakcija Vodenog parka i stvara vodopad od 60 metara visine koji pada dole u jamu kamenoloma. U unutrašnjosti kompleksa „Snow and Ice World“ će se nalaziti obilje prostora za opuštanje, smeštaj, restorani, kafići i prodavnice.

Prostor je koncipiran da zadovolji sve potrebe gostiju, a velike staklene fasade pružaju fenomenalne poglede na okolni pejzaž kamenoloma. U isto vreme, posetioci koji hodaju ili stoje na pešačkim stazama u kamenolomu mogu da gledaju šta se dešava u zgradi kroz njenu transparentnu fasadu, stvarajući interaktivni vizuelni kontakt sa unutrašnjošću objekta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;