INFONET-468X60-BANNER

Prvi projekat Zahe Hadid za Njujork

02.09.2013. | Detail

Britansko-irački arhitekta Zaha Hadid je upravo završila projektovanje luksuzne stambene zgrade - svog prvog projekta za Njujork. Dizajn zgrade preuzima bogatstvo živahnog i istorijskog urbanog kontesta lokacije. Međusobni uticaji koji su grad i obližnji zeleni projekat High Line imali na projekat je rezultirao urbanom dinamikom koja se smešta između povišenog parka i okolnih zgrada.

Ševron obrazac na zgradi (forma u obliku obrnutog slova V) naglašava izvajanu spoljašnjost, istovremeno odvajajući i spajajući dve različite zone. Koncept dalje razvija ovu kontekstualnu vezu, dajući svakom stanu najviši stepen originalnosti.

„Naš dizajn je integracija volumena koji se ulivaju jedan u drugi, i prateći koherentni formalni jezik, stvaraju senzibilitet celokupnog ansambla zgrade“, objašnjava Zaha Hadid. „Sa aranžmanom koji ponovo otkriva prostorni doživljaj, svaki stan će imati svoj prepoznatljivi identitet.“

Jedanaestospratna zgrada će imati oko 37 luksuznih stanova do 510 kvadratnih metara površine, sa fokusom na ekspanzivne, graciozne rasporede sa čistom spratnom visinom od 3.5 metara, promišljenom tehnološkom integracijom i vrhunskom završnom obradom. Zgrada je projektovana sa više liftovskih jezgra, tako da će većina stanova imati privatno predvorje i ulaz koji doprinose intimnosti objekta.

Ulazni hol sa dvostrukom spratnom visinom pruža poglede na zajedničke prostore stanara, kao i na otvorenu baštu. Velikodušne terase i dvorište dodatno unapređuju stambeno iskustvo, a velika krovna terasa, unutršanji bazen i sauna, zabavni prostor i igrališta pružaju još veće prilike za opuštanje i zabavu. Ovi prostori će biti deo bogate usluge i pogodnosti koje priliče probirljivim luksuznim kupcima kojima će ove nekretnine biti interesantne.

Pored zelenog projekta parka High Line u blizini zgrade, nekretnina će imati korist od obližnjih objekata kao što su nova škola i brojni novi restorani.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;