Novi projekat Zahe Hadid - neboder u Majamiju

21.05.2013. | Dezzen

Arhitektonski biro Zaha Hadid Architects je predstavio projekat stambenog nebodera od 60 spratova koji će biti smešten u Majamiju, Sjedinjene Američke Države. Nazvan „One Thousand Museum“, neboder će se nalaziti na Biskejn bulevaru u samom centru Majamija.

Neboder visine 215 metara će imati betonsku „egzoskeletnu“ strukturu. „Zaista volim Majami, ali mislim da arhitektura ne odgovara ovom gradu“, izjavila je Zaha Hadid Vol strit žurnalu (Wall Street Journal) ranije ove godine.

„On je malo previše komercijalan. Želeli smo da se izbegne ta generička, modernistička tipologija“, dodala je ona. „Mi smo bili zainteresovani za ideju visoke zgrade, kako se ona spušta na zemlju i kako se manifestuje struktura.“

Unutrašnje fotografije nebodera prikazuju delove nameštaja dizajnirane od strane Zahe Hadid. Cene za liksuzne stanove se očekuju da će početi sa 4 miliona dolara za jedinicu veličine pola sprata, rastući do neverovatne cene od 30 i 50 miliona dolara za dupleks penthaus jedinicu.

Biro Zaha Hadid Architects predložio je spiralnu parking garažu za Majami u 2011. godini, po uzoru na višespratni parking Herzoga i de Meurona. Nedavno je firma dobila konkurs za projektovanje metro stanice u Rijadu, Saudijska Arabija. Sve tekstove o Zahi Hadid možete videti ako kliknete tag Zaha Hadid ispod ovog teksta.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece