INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi projekat Zahe Hadid - neboder u Majamiju

21.05.2013. | Dezzen

Arhitektonski biro Zaha Hadid Architects je predstavio projekat stambenog nebodera od 60 spratova koji će biti smešten u Majamiju, Sjedinjene Američke Države. Nazvan „One Thousand Museum“, neboder će se nalaziti na Biskejn bulevaru u samom centru Majamija.

Neboder visine 215 metara će imati betonsku „egzoskeletnu“ strukturu. „Zaista volim Majami, ali mislim da arhitektura ne odgovara ovom gradu“, izjavila je Zaha Hadid Vol strit žurnalu (Wall Street Journal) ranije ove godine.

„On je malo previše komercijalan. Želeli smo da se izbegne ta generička, modernistička tipologija“, dodala je ona. „Mi smo bili zainteresovani za ideju visoke zgrade, kako se ona spušta na zemlju i kako se manifestuje struktura.“

Unutrašnje fotografije nebodera prikazuju delove nameštaja dizajnirane od strane Zahe Hadid. Cene za liksuzne stanove se očekuju da će početi sa 4 miliona dolara za jedinicu veličine pola sprata, rastući do neverovatne cene od 30 i 50 miliona dolara za dupleks penthaus jedinicu.

Biro Zaha Hadid Architects predložio je spiralnu parking garažu za Majami u 2011. godini, po uzoru na višespratni parking Herzoga i de Meurona. Nedavno je firma dobila konkurs za projektovanje metro stanice u Rijadu, Saudijska Arabija. Sve tekstove o Zahi Hadid možete videti ako kliknete tag Zaha Hadid ispod ovog teksta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;