INFONET-468X60-BANNER

Modularflex - modularna prenosiva skloništa

06.03.2013. | Gizmag

Argentinski dizajneri Matias Alter i Matias Karizo su stvorili Modularflex - sklonište u slučaju prirodne katastrofe kao odgovor na ono što oni vide kao nedostatak sa drugim dizajnom istog tipa. Generalno, alternative ili zahtevaju sklapanje na licu mesta, što može zahtevati stručnost; ili dolaze unapred sklopljene, što je teško za transport i neefikasno. Jednostavni sistem sklapanja Modularflex-a zaobilazi oba problema.

Karizo je izjavio da je moguće prevesti do sedam jedinica u prostoru veličine jednog transportnog kontejnera. Modularflex se isporučuje upakovan, što znači da jedinice mogu da se raspodele viljuškarom, bez potrebe za kranom. Dizajneri tvrde da troje ljudi može da sastavi Modularflex za 30 minuta - zidovi sa šarkama imaju jednostavan mehanizam zaključavanja.

Sklapanje se nužno ne izjednačava sa labavošću. Skloništa su napravljena od izolacionih panela sličnim onima koji se koriste za hladne sobe supermarketa, što ih čini pogodnim za temperature između -21˚C do +49˚C.

Dizajneri su u pregovoru sa argentinskim rudarskim kompanijama i vojskom. Očekuje se da cena jedne jedinice od 7,5 metara kvadratnih bude 38.000 argentinskih pezosa (oko 5.800 evra).

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

TENGE
TENGE
KRNJEŠEVCI
www.tenge-doo.com

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;