INFONET-468X60-BANNER

LED plavi vinski podrum sa gotičkim uticajem

11.02.2013. | Inhabitat

Recimo da imate imanje vredno više miliona dolara, sa sedam spavaćih soba i šest kupatila, ali zaista želite da se ono ističe. Šta mislite o LED osvetljenom vinskom podrumu sa individualnim nosiocima vinskih boca i transparentnim plafonom? To je upravo ono što je dizajnerka enterijera Džejmi Bekvit (Jamie Beckwith) uradila sa svojim domom od 1.150 kvadratnih metara u Frenklinu, Tenesi, SAD.

Gospođa Bekvit ima svoj studio za dizajn enterijera, Beckwith Interiors, i njen dom, koji je izgrađen 2001. godine je pun sa tradiconalnim dekorom koji odražava njen rad. Međutim, kuća sa bazenom pored njene glavne kuće ima moderni preokret - pomalo ekscentričan vinski podrum.

Vinski podrum se nalazi na donjem nivou kuće za bazen, slično kripti gotičke katedrale. Klasični gotski lukovi dele podrum, ali materijal lukova je ono što čini ovaj dodatak tako drugačijim. Akrilni zidovi sadrže stotine ručno pravljenih držača za vinske boce. Držači su čak organizovani na zadnejm zidu podruma na način da podsećaju na vitraže gotskih katedrala.

Zanimljivost ovog dizajna jeste da je vinski podrum osvetljen sa LED diodama. Ove diode mogu promeniti boju i dati poseban utisak prostoru. Zbog činjenice da je vino osetljivo na svetlost i toplotu, osvetljenje nije upaljeno svo vreme i razvlačeće platno se može postaviti preko providnog plafona. Stakleni plafon stvara transparentnu vezu sa tradicionalnim enterijerom bazenske kuće, skrećući pažnju na osvetljenje ispod.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;