SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Posejdon podvodni hotel

29.11.2012. | Gizmag

Priča oko Posejdon podvodnog hotela se vrti već nekoliko godina, ali kompanija Poseidon Resort je objavila da je završila projekat ovog podvodnog hotela, ukazujući da je ovaj naučnofantastični projekat bliži izgradnji u lagoni na privatnom ostrvu u Fidžiju. Kompanija se sada trudi da obezbedi kapital za izgradnju, a sama gradnja bi prema njima trajala dve godine.

Razvijen od strane Brusa Džonsa (L. Bruce Jones), predsednika kompanije Posejdon sa iskustvom u podvodnoj tehnologiji, projekat nije nešto epski kao Hidropolis u Dubajiu ili Šimao zemlja čuda u Šangaju, ali je hrabar zbog vizije i inspirisan podvodnim istraživačkim staništima, kao što je Conshelf I Žana Kustoa iz 1962. godine.

Hotel se nalazi 12 metara ispod vode i biće povezan sa dva pristaništa sa liftovima za ulazak i izlazak u svaku od dve jedinice. Jedna od njih se sastoji od 24 apartmana od po 50 metara kvadrtanih površine, kao i restorana i bara. Vidljivost podvodnih lepota garantuje upotreba transparentne akrilne plastike. Druga jedinica se sastoji od boravka, biblioteke, spa-centra, većeg apartmana od 102 kvadratna metra, konferencijske sale, kapele za venčavanje i pozorišta.

Kompleks na ostrvu će imati ukupno 51 jedinicu, uključujući 24 bungalova na plaži i 26 bungalova iznad vode, plus predsednički apartman na ostrvu za VIP goste. Dodajte ovome uobičajene objekte kao što su recepcija, restoran, kafići, bazeni i teniski tereni pored drugih aktivnosti i pomoćnih objekata.

Za one malo ekološki osvešćene, lokacija projekta može izazvati malo zabrinutosti zbog njegovog uticaja na životnu sredinu. Kompanija pominje nekoliko inicijativa u vezi sa očuvanje koralnog grebena i obrazovanja gostiju, uključujući i pravljenje koralne farme. Međutim, nema pomena o održivom odlaganju otpada niti generisanju održive energije.

Podvodno iskustvo u Posejdonu će koštati posetioce dobrih 30.000 američkih dolara za nedelju dana, što je minimalni boravak. Ovo uključuje avio prevoz sa avionima kompanije, četiri noći u smeštaju na plaži i dve noći u podvodnim apartmanima.

Gosti će takođe imati priliku da idu u podvodnu ekspediciju sa podmornicom za 16 ljudi, i dobiće šansu da upravljaju sa jednom od četiri malih podmornica za troje u 20 kvadratnih kilometara lagune.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;