INFONET-468X60-BANNER

Pobednički projekat Singel Parka u Holandiji

19.07.2012. | Arch Daily

Lola - arhitektonski biro iz Roterdama i Studio KARST iz Ciriha su nedavno pobedili na međunarodnom konkursu za ideje i izneli svoj predlog budućeg Singel parka u Lajdenu, Holandija. Ove dve kompanije predstavile su "ubedljiv i pažljiv koncept za park u celini, tako da park može imati veliku ulogu u budućnosti za grad Lajden." To je zaključak Savetodavnog komiteta na čelu sa gradonačelnikom Henrijem Lenferinkom.

Lola i Studio KARST su veoma mlade kompanije. Studio KARST, inspirisan žirijem, konceptom "vrta Leiden", prikazao je ideju transformisanja kompletnog unutrašnjeg grada u botanički grad, sa Singel parkom kao prstenom oko njega. Plan predviđa šetalište na spoljašnjoj strani kanala, omeđen dvostrukim redom stabala, i preko dvadeset intimno zatvorenih bašta smeštenih na unutrašnjosti prstena, svaki sa drugačijom atmosferom i sadnjom.

Lola biro je napravio savremen i maštovit projekat u kome se direktno pokreće duž pešačkih staza koje vode od šest kilometara Singel kanala, postavljenih sa maksimumom funkcija i sferama, sa otvorenog prostora za slobodno tumačenje. Oba biroa vide Hortus Botanicus kao važni partner kada je u pitanju sadnja parkova. I takođe vide važnu ulogu rezidenta i organizacije u Lajdenu za saradnju i realizaciju parka.

Linkovi: 

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;