INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Urbanistički plan projekta glavne železničke stanice u Tainanu

03.07.2012. | Arch Daily

Vizija koja je osvojila drugu nagradu za urbanizam o projektu ponovnog razvoja u oblasti Tainan - glavne železničke stanice odgovara produženju cilja pozicioniranja Tajvana uopšte, a posebno u gradu Tainan, kao velika istorijska zasnovana turistička destinacija. Projektovana od strane arhitektonskog biroa Max-threads, njihova strategija doprinosi ekonomskoj diversifikaciji Tajvana iz svog trenutnog infrastrukturnog sistema planiranja olova.

Urbanistički plan glavne stanice u Tainanu zamišljen je kao kulturna zasnovana zajednica i priroda intervencije, sa održivom stanogradnjom i potencijalom za oblasti prirodnih staništa. Ona ima za cilj kulturnu i rezonantnu intervenciju, kao i izdvojeno mesto mira i tišine. Tainan glavna železnička stanica je zamišljena kao nova kapija u istoriji Tajvana.

Predlog ima za cilj da pomiri zajednice i biodiverzitete. To će delovati kao eko - urbani tranzicioni uređaj, prenos i povezivanje raznolikosti okolnih urbanih okruga i programa. Koncept predloga urbanističkog plana proizilazi iz originalne funkcije ove oblasti kao transportnog čvora. Predlog će zadržati oblast istorijskog identiteta, dok obezbeđuje granicu besplatnog i samodovoljnog urbanističkog plana, koji uključuje veliki broj održivosti sistema.

 Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;